Філарет звернувся до Трампа по підтримку

Філарет звернувся до Трампа по підтримку

14.08.20 09:07 0 468
Колишній предстоятель Української православної церкви (Київського патріархату) Філарет звернувся з листом до президента США Дональда Трампа і попросив його підтримки «в боротьбі за свободу совісті та релігій, права вірян Української православної церкви Київського патріархату належати до тієї Церкви, яку вони самі визначили». Текст листа оприлюднений на сайті УПЦ КП 12 серпня.

Крім того, Філарет застеріг Трампа від того, «щоб чиновники Державного департаменту США ставали жертвами маніпуляторів, втручалися у суто внутрішньорелігійні українські справи, підтримуючи лише одну з конфесій».

«На жаль, деякі злі сили використовують авторитет США в Україні для порушення прав людини в нашій країні, антидемократичними методами нав'язують своє бачення конфесійної приналежності, залучаючи до цього навіть представників Державного департаменту США (наприклад, візит 31.01.2020 р. державного секретаря Майка Помпео в Київ, у Михайлівський Золотоверхий монастир, був використаний представниками Православної церкви України в своїх пропагандистських цілях)», – йдеться в листі. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Філарет відкликав свій підпис під рішенням Помісного собору. В ПЦУ кажуть, що це нічого не означає

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Громадське» закликає ...
Наступна новина: Зі слідчого ізолятора у ...

КОМЕНТАРІ