Держсекретар США прокоментував Радіо Свобода повідомлення про російські винагороди талібам в Афганістані за вбитих американців

Держсекретар США прокоментував Радіо Свобода повідомлення про російські винагороди талібам в Афганістані за вбитих американців

14.08.20 08:43 0 425
Державний секретар США Майк Помпео прокоментував Радіо Свобода повідомлення про те, що Росія, за даними американської розвідки, могла пропонувати винагороди ісламістському рухові «Талібан» і його союзникам в Афганістані за вбивства американських солдатів і що він обговорював це питання з його російським колегою Сергієм Лавровим.

«Ми ніколи не коментуємо питання щодо американської розвідки, навіть якщо якийсь журналіст вирішив, що, на його думку, знає, що відбувається насправді. Ми ж заявляли і заявляємо: якщо Росія пропонує гроші за вбивство американців або, якщо вже на те пішло, інших громадян Заходу, за це доведеться заплатити надзвичайно дорого. Саме цю думку я доніс до міністра закордонних справ Лаврова. Я знаю, що й наші військові обговорювали це з їхніми чільниками. Ми не потерпимо нічого такого», – сказав Помпео під час перебування з візитом у столиці Чехії Празі, де розташована і штабквартира Радіо Свобода, 12 серпня.

А на запитання, чи вважає він інформацію про ці винагороди вартою довіри, Помпео відповів: «Ми знаємо історію. Ми знаємо, що Росія озброювала «Талібан» у минулому. Адже так? Ми знаємо, що їх продовжують озброювати іранці. Ці факти ми знаємо. Ми пояснили їм, на що ми очікуємо. І ми зробимо все необхідне, щоб захистити кожного американського солдата, або, наприклад, кожного солдата з Чехії чи будь-якої іншої країни, яка бере участь в операції «Рішуча підтримка», щоб вони були в безпеці. Ми робимо це. Ми робили це минулого року, і будемо робити в цьому. І будемо робити це доти, поки в Афганістані будуть наші солдати».

Також Помпео прокоментував і заяву президента США Дональда Трампа, який у недавньому інтерв'ю сказав, що йому не повідомляли інформації про такі винагороди до того, як він мав телефонну розмову з президентом Росії Володимиром Путіним. «Залишмо це Білому домові, ці їхні суперечки про те, чи повідомляли президентові про щось, чи ні. Але можу вас запевнити в тому, що бачив сам щодо президента Трампа: будь-який член його команди національної безпеки може прийти до нього і сказати: «Пане, в нас є певні побоювання. Ми робимо недостатньо ось у цьому питанні. Ми можемо зробити тут більше. А ось тут є ще один ризик». Президент дуже серйозно ставиться до цього. І ми реагували не тільки абсолютно доречним чином, але й так, щоб наші люди були в безпеці», – сказав Майк Помпео.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Вибори в США: Гарріс ...
Наступна новина: Жителька Гомеля розповіла ...

КОМЕНТАРІ