У Рівненській області судитимуть групу осіб,які займались незаконною скупкою,зберіганням та обробкою бурштину

У Рівненській області судитимуть групу осіб,які займались незаконною скупкою,зберіганням та обробкою бурштину

16.08.20 08:18 0 462
Прокуратурою Рівненської області завершено досудове розслідування за обвинуваченням чотирьох учасників організованого угрупування. Вони обвинувачуються у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 240-1 КК України (Незаконне видобування, збут, придбання, передача, пересилання, перевезення, переробка бурштину, вчинене у складі організованої злочинної групи).

Досудове розслідування встановило, що організували незаконну діяльність четверо жителів Сарненського району. У них, під час санкціонованих обшуків вилучили 130 кілограмів каміння бурштину, вироби з нього, а також обладнання для обробки «сонячного» каміння. Вартість вилученого - орієнтовно 600 тисяч гривень.

Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Рівненській області за процесуального керівництва галузевого відділу прокуратури області та за оперативного супроводу УСР в області ДСР НП України.

Обвинувальний акт скерований до Сарненського районного суду для розгляду по суті.

За таку протиправну діяльність учасникам угрупування загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 7 років, з конфіскацією майна.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Посольство України ...
Наступна новина: На Тернопіллі володимир ...

КОМЕНТАРІ