Сергій Марченко: Не бачу передумов для курсу 30 UAH/USD

Сергій Марченко: Не бачу передумов для курсу 30 UAH/USD

16.08.20 09:25 0 520
Не бачу передумов для досягнення курсу 30 UAH/USD. І не бачу інструментів, за допомогою яких будь-хто може вплинути на рух курсу в цьому напрямку. Про це Міністр фінансів України Сергій Марченко заявив в інтерв'ю журналу «Фокус».

За його словами, з огляду на карантин обсяги імпорту в Україну знизилися на 18%, тоді як експорт впав тільки на 6%. «Це фактично вирівняло платіжний баланс держави. Відтік валюти з країни зменшився, і це знижує тиск на валютний ринок», - підкреслив Міністр.

«Країні потрібен курс гривні, що забезпечує макроекономічну стабільність. Якщо для ревальвації або девальвації будуть підстави, такі процеси повинні відбуватися поступово, не створюючи шокової ситуації на ринку», - вважає Сергій Марченко.

На його думку, інфляція понад 10% є неадекватним показником. «Потрібно знаходити баланс між бажаннями стимулювати зростання ВВП за рахунок інфляційної складової та запуском кредитування економіки за низькими ставками», - зазначив Міністр.

Він вважає, що перед країною відкривається перспектива економічного відновлення, про що свідчить зростання роздрібної торгівлі, тобто – споживчого попиту. «Після досягнення у травні пікового значення знижуються темпи падіння промислового виробництва. Липень повинен продемонструвати висхідні показники», - підкреслив Сергій Марченко.

На його думку, попит на основні позиції експорту дозволяє Україні пережити кризу відносно стабільно. «Потреба в продовольстві і ціни на нього в світі збереглися на колишньому рівні. Ціни на метал відновлюються через зростання попиту з боку Китаю. Є підстави сподіватися, що Україна спокійно пройде критичну фазу», - зазначив Міністр фінансів.

Джерело: урядовий портал

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Смілянський просить ...

КОМЕНТАРІ