Платформа Ради Європи віднесла справу журналіста Ткача до таких,що становлять загрозу свободі слова в Україні

Платформа Ради Європи віднесла справу журналіста Ткача до таких,що становлять загрозу свободі слова в Україні

16.08.20 11:01 0 513
Платформа Ради Європи для захисту журналістики та безпеки журналістів опублікувала інформацію про справу щодо ймовірного прослуховування у квартирі журналіста Радіо Свобода Михайла Ткача, віднісши її до категорії «подій, які мають «охолоджувальний ефект» для свободи медіа» в Україні. Після оприлюднення повідомлення на платформі Ради Європи уряд України повинен офіційно відреагувати на заяву.

Згідно з інформацією на сайті платформи, наразі український уряд не надав Раді Європи пояснень щодо цієї справи. Відповідне повідомлення платформа Ради Європи розмістила 14 серпня за поданням Європейської федерації журналістів – європейської регіональної організації Міжнародної федерації журналістів.

«8 серпня 2020 року український журналіст-розслідувач Михайло Ткач повідомив у поліцію про ознаки засобів прихованого прослуховування в його квартирі. В останні тижні Ткач отримував попередження від своїх джерел, його поінформували про можливу вказівку організувати спостереження для пошуку компрометуючої інформації про нього», – йдеться на сайті Платформи Ради Європи для захисту журналістики та безпеки журналістів.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У пресслужбі Лукашенка ...
Наступна новина: ЦВК Білорусі оголосила ...

КОМЕНТАРІ