Що подарувати на ситцеве весілля?

Що подарувати на ситцеве весілля?

17.08.20 12:30 0 1725

Найперша знаменна дата в житті кожної родини — річниця весілля. Рік спільного життя отримав назву "ситцеве весілля" і має свої історію і традиції, детально про які можна прочитати тут.

Історія назви ситцевого весілля

Саме так перше свято називається тому, що молодята прожили разом ще зовсім мало, їх відносини такі тоненькі та неміцні, ніби клаптик тканини. Дуже яскраві, наповнені кольором і легкістю — в точності як ситець. У день річниці було заведено дарувати цю тканину, вона призначалася для дитячих пелюшок, оскільки в родині вже був або зовсім скоро повинен був з'явитися малюк.

Що сьогодні можна подарувати сім'ї на ситцеве весілля?

На жаль, сьогодні зовсім не в кожній родині через рік після весілля вже є дитина, проте добра традиція дарувати молодій сім'ї текстиль збереглася.

І хоч дарувати саме ситець вже не дуже модно, гості свята можуть піднести в якості подарунка, наприклад, ковдру, постільну білизну, скатертину на стіл, кухонні або банні рушники. Крім того, якщо гості близькі з молодою сім'єю, можна дарувати одяг, наприклад халати або красиві шкарпетки.

Що подарувати молодятам один одному на ситцеве весілля?

За традицією чоловік дарував дружині красивий сарафан, а дружина чоловікові — сорочку. Або молодий відправлявся на ярмарок, де купував своєї судженої яскраву велику хустку з ситцю. Сьогодні традиційні подарунки можна замінити будь-якою іншою частиною гардеробу, якщо чоловік і дружина добре знають смаки один одного. Прекрасно, якщо, наприклад, жінка придбає стильну сорочку. Або молодята можуть разом купити однакові стильні футболки унісекс, що навіть можуть стати символом їх сім'ї.

Так само, як на будь-яке інше свято, сім'я може купити щось корисне і практичне у свій будинок. Наприклад, це може бути побутова техніка або картина на стіну. Проте, такі подарунки можна пристосувати до будь-якого іншого свята, а тому в таку особливу дату, як ситцеве весілля, краще подарувати щось з особливим змістом.

Пам'ятайте найкращий подарунок з нагоди такої дати — традиційний.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ