Кремль: Путін пообіцяв Лукашенкові «сприяння» у рамках договору про колективну безпеку

Кремль: Путін пообіцяв Лукашенкові «сприяння» у рамках договору про колективну безпеку

17.08.20 14:33 0 779
Президент Росії Володимир Путін заявив білоруському колезі Олександрові Лукашенку, що Москва готова надати Мінську допомогу в рамках Договору про створення союзної держави і «в разі необхідності» по лінії Організації Договору про колективну безпеку, повідомляє 16 серпня пресслужба Кремля.

За повідомленням, про це йшлося під час телефонної розмови Путіна і Лукашенка.

«Продовжено обговорення ситуації, що склалася після президентських виборів у Білорусі, в тому числі з урахуванням тиску, що чиниться на республіку ззовні. З російського боку підтверджена готовність надати необхідне сприяння у вирішенні проблем, що виникли, на основі принципів Договору про створення Союзної держави, а також в разі необхідності по лінії Організації Договору про колективну безпеку», – йдеться в повідомленні.

Про те, хто саме тисне на Білорусь, у Кремлі не уточнили.

Напередодні президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що покладається на допомогу Росії в захисті безпеки Білорусі. Лукашенко вказав на договір із Росією в рамках «союзної держави».

«Якраз ці моменти підходять під цей договір. Тому з президентом Росії в мене відбулася довга, ґрунтовна розмова про ситуацію. Повинен сказати, мене навіть трохи здивувало – абсолютно поінформований про те, що відбувається», – зазначив президент Білорусі 15 серпня.

Він додав, що домовився з президентом Росії Володимиром Путіним, що на запит Мінська Кремль надасть «всебічну допомогу із забезпечення безпеки» Білорусі. ФОТОГАЛЕРЕЯ: «Лукашенко, іди геть!»: фотогалерея з акції протесту в Білорусі

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ