В Сенаті США представили фінальну доповідь про втручання Росії у вибори 2016 року

В Сенаті США представили фінальну доповідь про втручання Росії у вибори 2016 року

19.08.20 11:30 0 1247
Комітет із розвідки Сенату Сполучених Штатів 18 серпня представив п'яту і фінальну версію доповіді щодо спроб Росії впливати на вибори президента США 2016 року.

За загальним висновком комітету, контакти голови кампанії чинного президента Дональда Трампа з особами, пов'язаними з Кремлем, становили «серйозну контррозвідувальну загрозу».

Автори доповіді також виснували, що президент Росії Володимир Путін наказав зламати дані Демократичної партії та організувати витік інформації, щоб нашкодити кандидатці-демократці Гіларі Клінтон в її боротьбі проти Трампа за президентську посаду.

Читайте також: Колишній юрист ФБР, пов'язаний із розслідуванням втручання Росії, готовий визнати себе винним у неправдивих свідченнях

Панель Сенату охарактеризувала документ на 1 300 сторінок «найбільш всеохопним на шні описом дій Росії та загроз, які вони становили», а саму Росію визнала причетною до «агресивних, різнопланових дій, спрямованих на вплив, або спроб впливати на результати президентських виборів 2016 року».

Розслідування з цього приводу, в якому брали участь і демократи, і республіканці, тривало майже три з половиною роки.

«Наміром Москви було нашкодити кампанії Клінтон, очорнити її потенційну президентську адміністрацію та допомогти кампанії Трампа після того, як Трамп став ймовірним кандидатом від республіканців, підважити демократичний процес у США», – йдеться в доповіді.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Білоруський посол,який ...

КОМЕНТАРІ