Справа Шеремета: двом фігурантам вручили обвинувальні акти,Дугарь від нього відмовилася – адвокати

Справа Шеремета: двом фігурантам вручили обвинувальні акти,Дугарь від нього відмовилася – адвокати

19.08.20 08:42 0 486
Підозрювана в справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, лікарка та волонтерка Юлія Кузьменко 18 серпня отримала обвинувальний акт, повідомив журналістам її адвокат Тарас Безпалий.

«Це документ, на підставі якого суд буде розглядати обвинувачення відносно Кузьменко, Дугарь і Антоненка, вивчати докази, допитувати свідків, заслуховувати обвинувачення і в подальшому йти до нарадчої кімнати з метою винесення вироку по справі», – сказав Безпалий.

Адвокат іншого підозрюваного, ветерана та музиканта Андрія Антоненка Станіслав Кулик підтвердив інформаційному агентству «Укрінформ», що він також отримав обвинувальний акт.

Натомість адвокати іншої підозрюваної, військової медсестри Яни Дугарь розповіли, що вона відмовилася отримувати акт, оскільки її захисту не надали доступ до всіх документів у справі.

Читайте також: Чи відмовлялася Яна Дугарь від поліграфу? МВС і захист обмінялися обвинуваченнями?

«Перед тим, як особу обвинувачувати, їй мають бути відкриті всі документи. Всі, все, що слідчі збирали протягом розслідування цього злочину. Сторона захисту шляхом проведення певних дій зі збору доказів, надсилання запитів, отримала документи, які свідчать про те, що слідчі зверталися до інших експертів», – заявив один із захисників Дугарь Микола Ореховський.

Водночас адвокат зазначив, що не отримувати обвинувальний акт також є способом захисту в справі.

«Ми тим самим висловлюємо свою незгоду з порушенням закону, з порушенням нашого права на захист, до якого входить право отримати доступ до всіх документів, а не тільки тих, які прокуратура вважає, що нам можна відкрити. А ті, які їм невигідні, вони нам не відривають», – сказав він.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Тернопілля: другий день ...
Наступна новина: У США затримали колишнього ...

КОМЕНТАРІ