НАЗК звинувачує «Енергоатом» у блокуванні перевірки – в компанії вказують на порушення правил

НАЗК звинувачує «Енергоатом» у блокуванні перевірки – в компанії вказують на порушення правил

19.08.20 08:24 0 504
Державна енергетична компанія «Енергоатом» не дозволила провести позапланову антикорупційну перевірку, заявляє Національне агентство з питань запобігання корупції 18 серпня.

Як стверджують в агентстві, НАЗК отримало кілька повідомлень про ймовірні порушення на «Енергоатомі» від громадських організацій, народних депутатів, приватних осіб та медіа.

«Саме тому було розпочато антикорупційну перевірку підприємства. Проте наших фахівців просто не пустили на територію компанії», – цитує пресслужба голову НАЗК Олександра Новікова.

Читайте також: «Центренерго» відреагувала на розслідування «Схем» про те, як компанія заробляє, торгуючи «повітрям» на ринку електроенергії

За повідомленням, представники агентства, склали акт про недопуск до перевірки, який нібито підписав виконувач обов'язків президента «Енергоатому» Петро Котін.

«Це перший випадок, коли НАЗК не допускають до проведення перевірки. Зважаючи на це, припускаємо, що на підприємстві існують системні порушення в організації роботи щодо запобігання корупції. Прояви цих порушень можуть впливати на інтереси 35 тисяч працівників цього підприємства та безпеку всієї галузі атомної енергетики», – стверджує Новіков.

«Енергоатом», своєю чергою, стверджує, що представники НАЗК не відповіли на уточнювальні питання від державної компанії.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Італія видала у Росію ...
Наступна новина: Автору Радіо Свобода ...

КОМЕНТАРІ