Тернопільські легкоатлети привезли з Луцька дев’ять медалей

Тернопільські легкоатлети привезли з Луцька дев’ять медалей

21.08.20 12:33 0 746
Впродовж двох днів у Луцьку тривав командний чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді з багатоборств та чемпіонат України з бігу на 10000 метрів. Попри те, що це були перші дорослі національні змагання після тривалої перерви, пов'язаної з впровадженням карантину, а також відсутність додаткової мотивації, якою є можливість виконати норматив на топові міжнародні старти (нагадаємо, Всесвітня Атлетика «заморозила» виконання олімпійських нормативів до 1 грудня цього року), на луцькому «Авангарді» знову відзначилися тернопільські атлети, які зуміли вибороти аж дев'ять нагород.

Як повідомляє Федерація легкої атлетики Тернопільської області, найкращої похвали заслуговує Наталія Стребкова (ШВСМ, тренер Стребков Іван, Степанюк Олександр), яка з майстрівськими результатами 10.09,11 сек здобула дві перемоги - в бігу на 3000 м з перешкодами та бігу на 5000 м (16.05,16 сек).

Дві медалі, але срібні, в метанні диску (47.86 м) серед дорослих атлетів та молоді, виборов Шилівський Олександр (ШВСМ, тренер Панасюк Іван).

Також срібними призерами серед молоді стали: Долинчук Оксана (Західний ЦОП, тренер Небельський Володимир, Якимович Наталія) в бігу на 800 м серед молоді, якій зовсім мало не вистачило до майстрівського результату (2.06,80); Гнатів Віктор (ШВСМ, тренери Богдан та Оксана Дуди) в бігу на 3000 м з перешкодами (9.57,48 сек); Стребков Іван (тренери Борейко Михайло, Степанюк Олександр) в бігу на 5000 м з результатом 14.26,63 сек. І дві бронзові нагороди здобули стрибуни - наш «ветеран» Чорнота Дмитро (тренер Кармелюк Євген) в потрійному стрибку (15.28 м) та Крук Сергій (ШВСМ, тренер Васірук Михайло) в стрибках в довжину (6.90 м).

Подолавши висоту 180 см, п'яте місце виборола Стефанишина Христина (ШВСМ, тренер Кармелюк Євген).

І в командному підсумку в бігових дисциплінах на витривалість, тернопільські легкоатлети серед представників усіх областей України зайняли третє місце; в стрибках – сьоме та в метаннях – дванадцяте. Бажаємо і перемог на чемпіонаті України 29-30 серпня в тому ж Луцьку.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Словацькі виші готові ...
Наступна новина: Крышки для стаканов: ...

КОМЕНТАРІ