У Сімферополі заарештували кримчанина,його звинуваючуть в участі в «нацбатальйоні»

У Сімферополі заарештували кримчанина,його звинуваючуть в участі в «нацбатальйоні»

21.08.20 12:07 0 465
Підконтрольний Росії Київський районний суд анексованого Сімферополя заарештував кримчанина Меджита Аблямітова. Його підозрюють в участі в «українському націоналістичному батальйоні», повідомляє проєкт Радіо Свобода Крим.Реалії.

За інформацією на сайті суду, Аблямітов перебуватиме в слідчому ізоляторі до 17 жовтня.

19 серпня ФСБ Росії стверджувала, що затримала жителя Кіровського району Криму, якого підозрюють в участі в «українському націоналістичному батальйоні». У ФСБ стверджували, що кримчанин в 2016 році виїхав на материкову частину України і вступив «до батальйону імені Н. Челебіджихана, створеного Лєнуром Іслямовим».

Читайте також: «Йому пістолет до голови приставляли, струмом били» – Ірина Лимешко про чоловіка, ув'язненого в Криму?

Крим.Реаліі намагалися зв'язатися з власником кримськотатарського телеканалу ATR, головою громадської організації «Аскер» Лєнуром Іслямовим, але наразі він не відповів.

Прокуратура АРК повідомила цього ж дня, що відкрила кримінальне провадження за фактами незаконного затримання та проведення обшуку в громадянина України за нібито участь в «добровільному кримськотатарському батальйоні імені Номана Челебіджихана».

Раніше в Криму винесли три обвинувальних рішення щодо кримських татар, яких визнали винними в тому, що вони були членами «кримськотатарського батальйону» імені Номана Челебіджихана, засновником якого вважають Ленура Іслямова. Винесені також два заочних вироки кримчанам з аналогічними обвинуваченнями.?

Дискусія про створення кримськотатарського батальйону в складі структури правоохоронних органів України триває з 2016 року.

Читайте також: У кримського татарина Мусліма Алієва, якого утримують у Росії, підтвердили COVID-19 – Денісова

У Національній гвардії України, яка входить в систему Міністерства внутрішніх справ України, відзначали, що заяви про створення в їх структурі «кримськотатарського батальйону» залишаються поки на рівні заяв, які не закріплені законодавчо.

Ленур Іслямов раніше закликав присвоїти створюваному «кримськотатарському батальйону» імені Номана Челебіджихана номер військової частини.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ