Литва запровадила санкції проти Лукашенка та ще 31 громадянина Білорусі – Лінкявічус

Литва запровадила санкції проти Лукашенка та ще 31 громадянина Білорусі – Лінкявічус

21.08.20 14:04 0 798
Литва запровадила санкції та заборонила в'їзд на свою територію керівнику Білорусі Олександру Лукашенку та ще 31 посадовцю, заявив 19 серпня міністр закордонних справ балтійської країни Лінас Лінкявічус. Про це він повідомив у коментарі Служби новин Балтії (BNS).

За словами Лінкявічуса, Литва вітає анонсоване рішення Євросоюзу запровадити санкційні обмеження проти відповідальних за насильство проти мітингарів у Білорусі та підробку результатів виборів. Національні санкції, за його словами, є кроком на підтримку цього рішення.

Читайте також: Єврокомісія виділила 3 мільйони євро для активістів і постраждалих від насильства в Білорусі?

«Санкції (Литви – ред.), відверто кажучи, досить символічні, тому що важливіше за все будуть європейські санкції. Але це те, що ми можемо зробити наразі», – сказав міністр.

Він не назвав імен усіх, хто увійде до санкційного списку, однак зазначив, що, окрім самого Лукашенка, йдеться про 31 посадовця: силовиків, співробітників Кабінету дежавної безпеки Білорусі та виборчої комісії.

19 серпня Європейський союз вирішив не визнавати результати виборів президента Білорусі та заявив про намір накласти санкції на «суттєву кількість» людей, які стоять за фальсифікацією виборів та жорстоким поводженням з протестувальниками.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: США: суд відхилив позов ...
Наступна новина: Долар подорожчав вперше за ...

КОМЕНТАРІ