Словацькі виші готові надати допомогу білоруським студентам

Словацькі виші готові надати допомогу білоруським студентам

21.08.20 12:33 0 420
Відомі навчальні заклади столиці Словаччини Братислави – університет Коменського й Словацький технічний університет – висловили готовність надати необхідну допомогу міністерству закордонних і європейських справ Словаччини з метою допомоги студентам із Білорусі.

Ідеться, зокрема, про виділення житла і підтримку білоруських студентів. Ректори обидвох вишів засудили брутальне насильство режиму Лукашенка проти мирних демонстрантів.Підтримку білоруським студентам висловили від імені своїх навчальних закладів ректор університету Коменського Марек Штевчек і ректор Словацького технічного університету Мірослав Фікар.

Керівники вишів переконані, що «освічене молоде покоління білорусів допоможе скерувати курс країни в напрямку до цінностей демократії й гуманізму, які для наших університетів ключові».

У Мінську й інших містах Білорусі від вечора 9 серпня тривають акції протесту. Люди протестують проти результатів виборів президента, на яких, за офіційними даними, перемогу здобув чинний голова держави Олександр Лукашенко. Він є президентом Білорусі вже 26 років. ФОТОГАЛЕРЕЯ: Кіт, ходулі та прикольні плакати: креатив на протестах у Білорусі (фотогалерея)

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Системы безопасности и ...
Наступна новина: Тернопільські легкоатлети ...

КОМЕНТАРІ