Як вибрати клейовий пістолет?

Як вибрати клейовий пістолет?

21.08.20 10:28 0 1800

Клейовий пістолет — це простий, але дуже зручний інструмент, який неодмінно повинен бути присутнім в кожній домашній майстерні. Він заправляється спеціальними клейовими стрижнями (прозорими або різнокольоровими). При включенні інструменту стрижні гріються і плавляться, перетворюючись в рідкий клей, який надходить при натисканні курка з наконечника. Далі, ми поговоримо про це, де застосовується даний інструмент. Ну а розповість нам про це співробітник компанії "Стейнел": http://steinel.in.ua/ru/, яка безпосередньо випускає клейові пістолети та інше термообладнання.

Що можна клеїти клейовим пістолетом?

Все що завгодно! Плінтуси, легку плитку, лінолеум. З'єднання виходить дуже міцним, для роз'єднання деталей доведеться використовувати технічний фен.

Особливо популярний цей інструмент у дизайнерів, флористів і любителів хенд-мейду. Створювати композиції з квітів, тканин, паперу, картону, намистин й іншого за допомогою клейового пістолета зручно як ніколи.

Основні характеристики, на які слід звернути увагу

Від сфери застосування залежить вибір клейового пістолета. Тут потрібно врахувати деякі нюанси:

  • Потужність. Від неї залежить, скільки потрібно прожарювати клейовий пістолет. Цей процес займає 3-5 хвилин, однак деякі моделі можуть бути готові до роботи вже через 15 сек.
  • Продуктивність. Вона складає від 5 до 30 г / хв; залежить від діаметра сопла і сили натискання на курок.
  • Тип живлення. Мережа або акумулятор; мережевий інструмент зручний, якщо необхідна безперервна подача великої кількості клею (наприклад, при ремонті), акумуляторний клейовий пістолет мобільний, підходить для роботи з деталями складних форм.
  • Діаметр клейового стрижня. Він може становити 7 мм (для творчості та декору, де актуальне точкове приклеювання) або 11 мм (для потужних інструментів, які використовуються при будівельних роботах).
  • Виробник. Найбільшою популярністю користуються клейові пістолети Steinel. Дана торгова марка розробила унікальні технології. Її пристрої мають інноваційний дизайн і кілька температурних режимів роботи. Вони укомплектовані різними насадками та оснащені зручною системою фіксації.

Важливо звернути увагу і на додаткові характеристики:

  1. Регулювання температури нагріву. Максимум 170-200 0 С, плавитися клей починає вже при 105 0 С, але високі температури прискорюють процес.
  2. Індикатор готовності до роботи. Вбудований світлодіод показує, що можна починати склеювання.
  3. Підсвічування. Забезпечує хорошу видимість при роботі в важкодоступних місцях.
  4. Захисний ніпель. Він не дає краплям клею стікати з сопла, коли інструмент знаходиться в режимі очікування.
  5. Оглядове віконце. З його допомогою можна контролювати залишок зарядженого стрижня.
  6. Від'єднання шнура. Це актуально для мережевих інструментів, і дозволяє працювати до 20 хвилин в автономному режимі.
  7. Комплектація. Вона може включати клейові стрижні, набір насадок, спеціальний термостійкий килимок, а також кейс.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: СБУ називає фейком заяви ...

КОМЕНТАРІ