Промислова хімія — важливий ресурс економіки

Промислова хімія — важливий ресурс економіки

22.08.20 12:53 0 5396

А чи знаєте ви, що таке промислова хімія? Масштаб даної галузі настільки високий, що подібне навіть важко собі уявити. При цьому мова йде не тільки про те, що використовується в промисловості, а й про ті речовини, які застосовує у своєму житті практично кожна людина — все це ланки одного ланцюга, оскільки фарби, клеї, всілякі присадки — похідні від такого значимого ресурсу, як промислова хімія. Щоб ви змогли усвідомити весь масштаб цієї сфери, пропонуємо вашій увазі класифікатор, який допоможе сформувати уявлення про те, наскільки промислова хімія є універсальною. Ну а розповість нам про це співробітник ТОВ «ТД «АТК Україна»: http://atk-ua.com/, яка безпосередньо її виробляє.

Промислова хімія: що це таке?

Промислова хімія застосовується при виробництві:

  • Лакофарбового покриття. До нього відноситься величезна сукупність товарів, що охоплює фарби, емалі, лаки, ґрунтовку й інші речовини, за допомогою яких здійснюється зміна кольору та обробка поверхонь самого різного типу. Така промислова хімія використовується повсюдно.
  • Клейких речовин. У цьому випадку мова йде про всілякі клеї та герметики, які за рахунок особливих хімічних сполук забезпечують надійну фіксацію стикувальних поверхонь. Така промислова хімія також використовується в усіх сферах людської життєдіяльності.
  • Харчової продукції. Як не дивно, промислова хімія застосовується і в даній сфері для створення всіляких барвників, смакових добавок та інших речовин, які дуже популярні сьогодні.
  • Медичних препаратів. Наприклад, нестачу шлункового соку можна заповнити за допомогою соляної кислоти — подібне лікування практикується вже досить довгий час.
  • Технічних рідин. Фреон, антифриз, присадки в паливо — все це промислова хімія, хоча, в даному випадку правильніше віднести класифікацію до нафтопромислової області, однак, обидві сфери тісно пов'язані одна з одною.
  • Очисних засобів. На основі деяких хімічних речовин створюється широкий спектр складів, які здатні видалити забруднення того чи іншого типу (як органічного, так і неорганічного походження). З їх допомогою ми миємо посуд, ліквідуємо стару фарбу, знежирюємо поверхні й т. д.
  • Добрив, агрохімії та пестицидів. Не варто забувати, що промислова хімія використовується і на благо сільського господарства. Всі прикорми та добрива — це хімічні сполуки.
  • Кислот. Це, мабуть, найбільш дивовижна сфера, яка має загальноекономічне значення в масштабах всієї країни. Сірчана, соляна, фтористоводнева, оцтова кислоти — все це використовується в металургії та інших значущих галузях для вирішення широкого кола завдань. Наприклад, обробки металів або очищення речовин. Промислова хімія незамінна й тут.

Висновки

А тепер уявіть сумарні масштаби всього того, що дає державі промислова хімія, не кажучи вже про нафтопромислову складову. Сотні різновидів складів і матеріалів продаються не тільки на території України, але й відправляються за кордон, де продукція наших заводів високо цінується. Промислова хімія відіграє важливу роль як для економіки країни в цілому, так і для окремо взятого споживача.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Переваги оренди ...
Наступна новина: На Тернопільщині понад 60 ...

КОМЕНТАРІ