Промислові твердопаливні котли: що потрібно знати?

Промислові твердопаливні котли: що потрібно знати?

26.08.20 19:21 0 2211

Промислові котли призначені для створення виробничих систем опалення. Обов'язковою вимогою до них є висока потужність, тому такі агрегати завжди мають значні розміри. Це досить громіздка система, яка встановлюється в спеціалізованих приміщеннях, тому він повинен відповідати ряду вимог техніки безпеки. Монтаж таких котлів і їх обслуговування повинні здійснювати спеціалізовані компанії, оскільки для цього необхідна певна кваліфікація. До речі, переглянути та купити промислові котли в Україні ви можете на сайті https://sdk-kotel.com.ua/.

Промисловий котел: який вибрати?

Зараз в нашій країні використовуються різні види котлів промислового типу, основними з яких є:

  • газові;
  • парові;
  • твердопаливні.

Найбільш популярними залишаються газові, оскільки раніше газ коштував недорого, при цьому його подача здійснюється безперервно, а ККД таких котлів є найбільш високим. Однак при постійному підвищенні вартості газу переваги такого котла швидко випаровуються. З цієї причини багато власників підприємств задумалися над способом зменшення ціни опалення. Вірний вихід тут лише один — застосування промислових котлів на твердому паливі, адже такі агрегати здатні горіти тривалий час, а вартість палива при цьому незначна.

Використання твердопаливного котла в деяких випадках є навіть єдиним можливим варіантом опалення, що може використовуватися в певних умовах з метою забезпечення опалення промислової будівлі. Це актуально для віддалених місцевостей зі слабкими електричними мережами та відсутністю газу.

Твердопаливні котли промислового призначення на безлічі підприємств вже стали важливою частиною виробництва, зарекомендувавши себе як прості та надійні помічники при здійсненні різних технічних процесів.

Промисловий твердопаливний котел зручний в експлуатації, дуже практичний та ефективний, паливо для нього коштує дешево. Паливом служать такі матеріали, як:

  1. деревні відходи;
  2. дрова;
  3. деревні брикети.

Попит на цей вид опалювального обладнання росте, саме тому купити промислові котли на твердому паливі в останні роки бажають все більше власників різноманітних підприємств.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ