«Фонд допомоги білорусам» вирішив створити уряд Чехії

«Фонд допомоги білорусам» вирішив створити уряд Чехії

27.08.20 11:14 0 964
Чеський уряд ухвалив створити «Фонд допомоги білорусам». З цією ініціативою виступило міністерство закордонних справ Чехії. Ухвалена програма передбачає додаткову допомогу білорусам, які постраждали від репресій режиму Лукашенка, в сумі 10 мільйонів чеських крон (в перерахунку це понад 450 тисяч доларів США).

«Ми були серед тих, хто ініціював швидку міжнародну реакцію. Але ми хочемо допомогти також практично, особливо людям, які стали жертвами насильства, їхнім родинам, людям, які вказали на суперечності в результатах виборів і через те втратили роботу. З огляду на нашу історію, ми не можемо закривати очі на те, що діється в Білорусі. Білоруси повинні мати право вільно обирати своє майбутнє», – наголосив чеський міністр закордонних справ Томаш Петршічек.

«Фонд допомоги білорусам» спрямований на реабілітаційний відпочинок, підтримку незалежних ЗМІ і некомерційних організацій, які займаються питаннями прав людини, а також на збільшення кількості стипендійних поїздок. Допомога буде спрямована також для білоруської меншини в Чеській Республіці.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Міжнародний суд у Гаазі ...
Наступна новина: Російський суд засудив ...

КОМЕНТАРІ