Скандально відомий український художник узяв участь у створенні стінопису у Празі – відео

Скандально відомий український художник узяв участь у створенні стінопису у Празі – відео

27.08.20 08:36 0 656
Український художник Володимир Кузнецов, який прославився конфліктом із «Мистецьким арсеналом», ініціював створення настінного розпису «Вся влада уяві! Присвята низовим ініціативам». Арт-подія пройшла у рамках бієнале, організованого ініціативою сучасного мистецтва tranzit.cz спільно з Міською галереєю Праги та під егідою Празької міської ради. Локацією митці взяли підземний перехід на одному із вокзалів столиці Чехії. Основною темою робіт художники обрали проблематику празьких сквотів. Намалювати свою роботу організатори проєкту запрошували усіх людей, які так чи інакше пов'язані із самоорганізацією та низовими ініціативами. Володимир Кузнєцов для колективного стінопису обрав одну зі свої попередніх робіт – величезних чорних свиней, які пожирають місто. За словами автора, це символізує «олігархічні сили, які роздирають усе на шматки».

У 2013 році у переддень відкриття виставки «Велике і величне»

керівниця «Мистецького арсеналу» Наталія Заболотна зафарбувала у чорне одну з робіт Володимира Кузнецова – настінний розпис «Коліївщина: Страшний суд», заявивши, що художник відступив від узгодженої з куратором концепції. На цьому розписі були зображені чиновники, недобросовісні священники і продажні депутати, які провалилися в котел у пеклі.

Пізніше розібрали і стіну, на якій була розміщена робота, тож від «Страшного суду» залишилися тільки фотографії невисокої якості та документація судових процесів, які створили певні прецеденти. Вони ж, за словами художника, допоможуть митцям в майбутньому відстоювати свої авторські права та протистояти цензурі.

Суди у цій справі тривають і досі.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Мінську тисячі людей ...
Наступна новина: Нацбанк запустив в обіг ...

КОМЕНТАРІ