Тернопілля: ігор Гайдук привітав учасників форуму «Summer Ternopil Economic Platform»

Тернопілля: ігор Гайдук привітав учасників форуму «Summer Ternopil Economic Platform»

27.08.20 08:37 0 458
У режимі онлайн триває форум «Summer Ternopil Economic Platform». Це аполітичний некомерційний проєкт, спрямований на розвиток бізнес-середовища України. Учасники форуму обговорюють питання мікро- та макроекономіки, монетарної політики та економічної ситуації в Україні та в світі в умовах, спричинених пандемією COVID-19.

Мета заходу — вивчення прикладів успішних проєктів, що реалізовані на Тернопільщині як міжнародними, так і місцевими компаніями — лідерами відповідних ринків.

Привітав учасників економічного форуму STEP 2020 заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Гайдук.

«Новий час ставить перед нами нові виклики й за останніх пів року ми вже звикли до зустрічей у форматі онлайн. Висловлюю щиру подяку організаторам за можливість взяти участь у заході та сподіваюсь що цей форум стане поштовхом для поновлення і активізації тісної співпраці із нашими партнерами, а також сприятиме започаткуванню нових проєктів для розвитку Тернопільщини. Ефективність економічного розвитку будь-якого регіону завжди опирається на стабільність малого та середнього бізнесу. Так, завдяки ефективній діяльності малих та середніх підприємств у І півріччі 2020 року надходження до бюджетів всіх рівнів склали - 1,62 млрд гривень. В області розширюється мережа центрів підтримки підприємництва та консультаційних пунктів для бізнесу при ОТГ – 4 центри, 25 консультаційних пунктів, до кінця 2020 року планується ще 15. В рамках реалізації державної програми “Доступні кредити 5-7-9%”, 48 суб'єкт господарювання області скористався пільговим кредитуванням, уклавши кредитні угоди на суму 88,8 млн. грн. Також діє часткове відшкодування відсоткових ставок за кредитами банків для суб'єктів малого та середнього підприємництва області. На 13 підприємців області скористалися Програмою часткового відшкодування та реалізують свої інвестиційні проєкти на суму близько 26 млн гривень, яким з обласного бюджету відшкодовано 1,8 млн гривень, зокрема в поточному році – 759,1 тис грн.», - констатував заступник голови обласної державної адміністрації Ігор Гайдук.

Він наголосив, що Тернопільщина завжди була і продовжує бути потужним аграрним регіоном. Проте нам варто переорієнтовуватися вже не просто на виробництво сільськогосподарської продукції з високою часткою доданої вартості, а й освоювати ринкові сектори нішевої сільськогосподарської продукції та кроссекторальні галузі економіки, сільське господарство – туризм – медицина.

«У цьому контексті ми всебічно підтримуємо розвиток кооперативного руху на Тернопільщині та кластерні ініціативи бізнесу. Ми відкриті для співпраці з усіма, хто вміє вести бізнес та бажає добра нашим громадянам. Я бажаю усім нам ефективної роботи, активного обміну думками та дієвих підсумків сьогоднішнього дня», - звернувся Ігор Гайдук до учасників форуму.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Нацбанк запустив в обіг ...
Наступна новина: Екоактивістка Тунберґ ...

КОМЕНТАРІ