Під головуванням прокурора Рівненської області пройшла координаційна нарада керівників правоохоронних органів

Під головуванням прокурора Рівненської області пройшла координаційна нарада керівників правоохоронних органів

28.08.20 08:08 0 561
У прокуратурі Рівненської області 27.08.2020 відбулася координаційна нарада керівників правоохоронних органів, на якій обговорено стан боротьби зі злочинністю та протидії корупції на території області впродовж 2020 року.

В заході, який минув з дотриманням усіх карантинних вимог, взяли участь голова Рівненської обласної державної адміністрації Віталій Коваль, перший заступник голови Рівненської обласної ради Сергій Свисталюк, начальник ГУ Нацполіції в області Валерій Самчук, начальник управління СБУ в Рівненській області Андрій Тимченко, а також керівники та працівники територіальних управлінь та відділів інших правоохоронних органів Рівненщини, регіональної та місцевих прокуратур.

За словами прокурора Рівненської області Антона Войтенка, в регіоні спостерігається позитивна тенденція до зниження рівня злочинності, зменшення кількості тяжких кримінальних правопорушень, умисних тяжких тілесних ушкоджень, злочинів проти власності та громадської безпеки.

Унаслідок вжитих скоординованих заходів вдалось посилити боротьбу з проявами організованої злочинності, незаконним видобутком бурштину та порубкою лісу; активізувати роботу щодо виявлення та розкриття кримінальних корупційних правопорушень та злочинів, пов'язаних із використанням бюджетних коштів.

Зросла результативність роботи щодо виявлення та розкриття кримінальних правопорушень, пов'язаних із незаконним збутом наркотичних засобів та психотропних речовин.

Крім того, впродовж поточного року відбулося підвищення ефективності слідчої роботи органів досудового розслідування, збільшилось число завершених кримінальних проваджень.

У той же час на нараді звернуто увагу на негативні тенденції росту злочинності на окремих напрямах. Зокрема, це злочини проти життя та здоров'я, проти безпеки руху та експлуатації транспорту, а також проти статевої свободи та недоторканості.

Із детальним аналізом стану законності та пропозиціями щодо шляхів покращення діяльності на відповідних напрямах роботи правоохоронних органів виступили перший заступник прокурора області Ігор Ольшанецький та заступник прокурора області Роман Павленко.

Через допущені недоліки в організації роботи заслухано пояснення керівників територіальних управлінь та відділів правоохоронних органів.

Із врахуванням висловлених пропозицій, за результатами координаційної наради розроблено комплекс узгоджених заходів, які сприятимуть підвищенню ефективності боротьби зі злочинністю на території регіону.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ