Поліція просить політиків «не маніпулювати епідемічною ситуацією» в Чернівецькій області

Поліція просить політиків «не маніпулювати епідемічною ситуацією» в Чернівецькій області

29.08.20 08:01 0 1127
В управлінні поліції Чернівецької області 27 серпня оприлюднили заяву, в якій наголошують на необхідності дотримання обмежувальних заходів через COVID-19 та просять політиків з не маніпулювати епідемічною ситуацією на Буковині.

«Поліцейські розуміють стурбованість чернівчан через фінансові збитки, пов'язані з карантинними обмеженнями. Також нагадуємо, що людина, її життя і здоров'я визнаються в Україні найвищою соціальною цінністю. Правила карантину спрямовані на боротьбу з інфекційними хворобами... Також правоохоронці звертаються до політиків з проханням не маніпулювати епідемічною ситуацією в області, не приймати неправомірних популістичних рішень і не використовувати ім'я поліції у своїх політичних цілях. Буковинські поліцейські дотримуються політичної нейтральності і в своїй діяльності є незалежними від рішень, заяв чи позицій політичних партій та громадських об'єднань», – йдеться у заяві.

Крім того, правоохоронці заявили, що рішення від 25 серпня Чернівецької міської ради не послаблювати карантин «суперечить Конституції України та іншим діючим нормативно-правовим актам».

В поліції наголошують, що території Чернівців продовжують діяти карантинні обмеження, а порушення правил карантину може призвести до тяжких наслідків – «чинним законодавством передбачена кримінальна відповідальність – до восьми років позбавлення волі». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: COVID-19: міськрада внесеного до «червоної» зони міста Чернівці вирішила послабити карантин

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Как выбрать ресторан?
Наступна новина: У МОЗ презентували правила ...

КОМЕНТАРІ