САП закрила частину «справи «Роттердам +»,НАБУ протестує

САП закрила частину «справи «Роттердам +»,НАБУ протестує

29.08.20 08:16 0 651
Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомила, що закрила кримінальне провадження в одній із частин так званої «справи «Роттердам +», у Національному антикорупційному бюро України заявили, що оскаржать це рішення як таке, що «суперечить засадам верховенства права».

Як повідомили в САП, експерти призначеної комісійної судово-економічної експертизи у своєму висновку від 11.08.2020 не змогли підтвердити заподіяння збитків, зазнаних покупцями (споживачами) електричної енергії станом на 01.06.2019 року внаслідок завищення фактичної вартості відпущеної (проданої) ДП «Енергоринок» електричної енергії з Оптового ринку електричної енергії України, яка відповідно до постанови НКРЕКП від 03.03.2016 № 289 про порядок формування прогнозованої оптової ринкової ціни електричної енергії за так званою формулою «Роттердам +» діяла від травня 2016-го до кінця 2-го кварталу 2019 року.

«У ході досудового розслідування не здобуто належних, допустимих, достовірних і достатніх доказів, які б беззаперечно вказували на те, що у результаті розробки, прийняття і застосування постанови НКРЕКП № 289 від 03.03.2016 «Про затвердження Порядку формування прогнозованої оптової ринкової ціни електричної енергії» будь-кому завдані тяжкі наслідки, тобто завдана пряма шкода або збитки. Усі сумніви щодо доведеності вини особи тлумачаться на її користь», – наголосили в САП.

«На теперішній час, у зв'язку з тривалістю досудового розслідування, фактичним обмеженням строків досудового розслідування, визначених п. 3 ч. 4 ст. 219 КПК України, і відсутністю інших процесуальних джерел доказів, вичерпано можливості отримати достатні докази для доведення винуватості підозрюваних та інших осіб у суді. З огляду на викладене, складено постанову, відповідно до якої 27.08.2020 кримінальне провадження закрито в частині щодо підозрюваних у зв'язку з невстановленням достатніх доказів для доведення винуватості особи в суді і вичерпанням можливості їх отримати, а також у зв'язку з відсутністю складу кримінального правопорушення. Проте в повному обсязі кримінальне провадження не закрито, в ньому триває досудове розслідування», – повідомили в САП.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: НБУ незначно послабив ...
Наступна новина: Мер Умані закликає до ...

КОМЕНТАРІ