Що потрібно знати про суші?

Що потрібно знати про суші?

31.08.20 19:38 0 2770

У всьому світі все більшу популярність завойовує східна кухня, зокрема, суші. Хоча, насправді це блюдо звучить трішки інакше — сусі. Адже назва його до нас прийшло не з самої Японії, звідки блюдо родом, а з Європи, оскільки наші люди взяли для слова транскрипцію з англійської мови. Далі, ми поговоримо про історію появи цього блюда, про його різновиди та користь. Ну а розповість нам про це співробітник служби доставки суші в Івано-Франківську - Smaki-Maki.

Історія

Сказати, що існують старовинні рецепти суші неможливо. Чи не тому, що вони були загублені, а просто через відносну молодість страви. Адже раніше жителі Південної Азії за допомогою рису просто зберігали рибу, щоб можна було харчуватися нею протягом цілого року. Клейку смердючу рисову масу просто викидали або застосовували для повторної консервації риби. У деяких східних країнах і до цього дня застосовується даний метод.

У сімнадцятому столітті з'явилося блюдо, яке нагадує суші, але рибу для нього маринували в рисовому оцті. І лише в 19 столітті з'явилося суші в відомому нам вигляді. А в 80-х роках минулого століття суші стало завойовувати популярність у всьому світі.

Що таке суші?

Сьогодні налічується неймовірне кількість рецептів суші. І різницю в них складають:

  1. начинка;
  2. приправи, які використовувані під час приготування;
  3. манера комбінування.

При цьому сформувалися й основні їх види:

  • макідзусі, поданий у вигляді рулету, загорнутого в листя водоростей норі за допомогою спеціального килимка з бамбука та нарізаний у вигляді циліндрів невеликого розміру;
  • нігірідзусі, для якого пресують рисову довгасту грудку вручну, викладаючи начинку зверху;
  • урамакі, у якого рис розміщений зовні, а начинка загорнута в листя норі та розміщена всередині;
  • інарідзусі, для якого використовується мішечок тофу, обсмажений у фритюрі, у який складається рис, а також багато інших видів.

Загальним в приготуванні суші можна назвати варіння спеціального рису, в який додають рисовий оцет, сіль, цукор, саке та комбу.

Користь суші

Суші не варять і не смажать. Сформувавши блюдо, його відразу подають на стіл. Це дозволяє йому зберегти всі корисні речовини, які входять до складу інгредієнтів. Відомо, що в рисі, використовуваному для приготування суші, багато клітковини та білка, необхідних організму для підтримки травного тракту в хорошому стані. У сирій рибі, яку використовують для начинки, знаходиться дуже багато поліненасичених кислот, які дають можливість організму боротися з атеросклерозом, що робить блюдо корисним для людей, які мають патологію серцево-судинної системи.

Ще одна особливість суші — низька калорійність. Завдяки їй, дане блюдо можна вживати людям, які страждають від ожиріння. Крім того, суші містить велику кількість вітамінів і мінералів, які позитивно впливають на центральну нервову систему та зміцнюють її. Завдяки цим речовинам, суші корисні навіть дітям, оскільки покращують і стимулюють процес їх росту та розвитку.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Для чего предназначена ...
Наступна новина: Как выбрать солнечный ...

КОМЕНТАРІ