Службова недбалість,що спричинила понад 1,9 млн грн збитків – на Рівненщині судитимуть інженера технічного нагляду

Службова недбалість,що спричинила понад 1,9 млн грн збитків – на Рівненщині судитимуть інженера технічного нагляду

02.09.20 09:46 0 1138
Прокуратурою Рівненської області завершено досудове розслідування та скеровано до Рівненського міського суду обвинувальний акт стосовно інженера Служби автомобільних доріг у Рівненській області. Його обвинувачують у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України).

Досудовим розслідуванням встановлено, що чоловік, як відповідальний за здійснення технічного нагляду від замовника робіт, без належної перевірки погодив завищені обсяги будівельних робіт з ремонту мосту поблизу села Ремчиці, Сарненського району. Ремонтні роботи виконані у серпні-вересні та грудні 2018 року.

Внаслідок такої недбалості з боку інженера безпідставно прийнято та оплачено замовником - Службою автомобільних доріг у Рівненській області, роботи, які не проводилися. Загальна сума збитків - понад 1,9 млн грн.

Досудове розслідування здійснювалося слідчими СУ ГУНП в Рівненській області за оперативного супроводу УСР в Рівненській області ДСР НП України.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Примітка: відповідно до ч.1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі з 1 вересня ...
Наступна новина: Кількість інфікованих ...

КОМЕНТАРІ