Вибираємо робот-конструктор

Вибираємо робот-конструктор

03.09.20 00:26 0 4249

Роботи-конструктори — це тренд останніх років, який формується і під впливом касового кінематографа, сучасних мультфільмів і кращих зразків класичної фантастики. Звичайні роботи вже здають позиції: прийшла мода на розвиваючі іграшки для дітей, і робот-конструктор виявився дуже доречним. Сучасний тренд «упакований» в кращих традиціях конструювання — виявився тим, що треба. До речі, придбати його можна в інтернет-магазині https://neuron-toys.com/uk/product-category/konstruktory-uk/robotu-konstryktoru-uk/.

Педагогічну цінність конструктора складно переоцінити, адже він:

  1. допомагає зосередитися;
  2. розвиває фантазію і логіку;
  3. допомагає з просторовим орієнтуванням;
  4. вчить мислити абстрактно.

І це лише — верхівка айсберга. Робот-конструктор — іграшка, де моделювання відбувається за зразком, і фантазія дитини, начебто, відсувається на другий план, але це не зовсім так: самі роботи — це щось з області фантастики, і щоб спланувати гру з «невідомим» потрібно чимало творчих здібностей.

Та й моделі все-таки влаштовані таким чином, що в одній коробці їх як би кілька: з одних і тих же деталей можна зібрати до 14 різних штук. Серед недорогих і досить популярних на ринку сьогодні знайдуться роботи-конструктори якраз «декілька в одному». Далі, ми поговоримо трішки докладніше про кожен з них.

Найпопулярніші роботи-конструктори:

  • 3 в 1. Дитині пропонується зробити з набору деталей послідовно три моделі: танка, скорпіона і робота. Збірка кожної моделі вимагає певної уваги і старання, оскільки роботи забезпечені нехай простим, але механізмом, який приводиться в рух сонячним елементом живлення.
  • 7 в 1. Це ускладнена модель з трохи більшим набором деталей. Працює за аналогічним принципом, що і попередня: простий механізм приводиться в рух невеликою сонячною панеллю. Всі моделі, які пропонується сконструювати, так чи інакше пов'язані з космосом, так що в повному розумінні «робота» тут немає: є космічний дослідник, астронавт, моделі шатла і т. п. Також є конструктор 7 в 1 «Автопарк» - на автотематику.
  • 14 в 1. Даний робот-конструктор найбільше включає саме роботів. Тут навіть об'єкти, які взагалі на роботів не схожі, носять цю горду назву: «Робот-бот», «Робот-весляр», «Робот на колесах», «Робот-зомбі» і так далі, — всього 14 моделей з одних і тих самих деталей!
  • Із програмуванням. Окремо варто згадати про електронних роботів-конструкторів. Це наступна «щабель» робототехніки й роботів-іграшок, розрахована на дітей старшого віку, що захоплюють електронікою. Такі роботи вимагають певних навичок в програмування і найчастіше працюють на базі Arduino.
  • Lego. З недавніх пір під брендом Lego випускається лінійка електронних роботів конструкторів. У кожному наборі можна зібрати, як кілька різних моделей, — наприклад Lego WeDo: тут і крокодил, і мавпа, й інші моделі. Вартість моделей Lego - не дешева, як, втім, і звичайних конструкторів, але всі переваги Lego присутні. Якщо є бажання, набори можна розширити за рахунок додаткових деталей, або «ресурсних наборів», а також можна почати конструювати щось своє.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Советы по выбору ...
Наступна новина: Трамп відправився до ...

КОМЕНТАРІ