Російська рулетка в Британському офтальмологічному центрі

Російська рулетка в Британському офтальмологічному центрі

04.09.20 16:34 0 4332

Коли справа доходить до погіршення зору багато з людей ладні використати першу ж можливість, щоб його відновити. Але поспішати тут ні в якому разі не варто. Інакше ви ризикуєте втратити найдорожче. Саме так сталося з одним киянином, який далі розкаже свою історію.

Британський офтальмологічний центр: або чому ви ризикуєте втратити свій зір?

Доживши до поважного віку я, як і більшість не позбавлених забобонів авіаторів, вважав, що, будучи власником характерної абревіатури. "ОК" (перші букви імені та прізвища), були захищені божим промислом від всяких негараздів. Так воно і було, адже після 40 років льотної роботи з яких 38 - на льотних випробуваннях, я не тільки залишився живий, але й відносно здоровий.

Але ось настало літо 2018 року і я, стурбований почалися проблемами із зором, вирішив пройти профілактичне обстеження в якій-небудь офтальмологічній клініці. Вибір припав на, так званий, "Британський офтальмологічний центр", розташований в центрі Києва. Розкішний будинок дореволюційної споруди, сучасне обладнання, ввічливий персонал і головне — маса захоплених відгуків в інтернеті просто заворожували. Чи міг я припустити тоді, що роблю фатальну помилку, переступаючи поріг цього закладу.

Події, що закінчилися для мене частковою втратою зору, розвивалися наступним чином. Після процедури обстеження і винесення вердикту — початкова стадія катаракти, весь з себе лікар вищої категорії, кандидат медичних наук Юрій Белькевич переконав мене в необхідності імплантації в обидва ока мультифокальних інтраокулярних оптичних лінз (ІОЛ) фірми RAYNER. За його твердженням зір з цими лінзами покращиться у всьому діапазоні відстаней і навіть відпаде необхідність в окулярах (до цього я користувався окулярами + 2,75 д).

Зрадівши такій перспективі, я, природно, погодився, про що згодом гірко пошкодував і ось чому. 7 серпня Белькевич прооперував мені праве око, після чого я відчув шок — зір на це око різко погіршився. Белькевич, не маючи мужності визнати, що сталася груба лікарська помилка, цілий місяць брехав мені, розповідаючи казки про те, що мій мозок занадто довго адаптується до нових умов. Запідозривши недобре, я вирішив звернутися в інші клініки та там лікарі відкрили гірку правду. Виявляється, в Британському центрі мені імплантували ІОЛ з абсолютно невідповідними параметрами і її необхідно змінювати. Я повторно випробував шок, коли дізнався, що для виправлення ситуації потрібні ще дві операції, а через їхню складність і травматичності, не виключена ймовірність повної втрати зору на це око. Вартість же цієї надзвичайно дорогої для українського пенсіонера процедури просто позамежна.

Попутно я з'ясував, що я є не єдиною жертвою шарлатанів з Британського центру — подібні потворні випадки відбувалися там до і після мене. Ще один чесний відгук про дану медичну установу можна прочитати на сайті https://www.goldenpages.ua/expert/?p=15932. А щоб не бути голослівним, наведу кілька рядків з розлогого матеріалу, опублікованого 16.11.2016 році в одному з інтернет-видань:

Британський офтальмологічний центр, який знаходиться в центрі Києва, не має ніякого відношення ні до Британії, ні до Лондона, ні до європейської медицини. Єдине, що робить ця лікарня по-європейськи, так це обдирає пацієнтів... Почнемо з того, що надати гласності діяльності цих самозванців необхідно як мінімум з двох причин: перша — це ризик для здоров'я пацієнтів; друге — це корупційне придбання землі та адміністративних будівель.

Ще я звернув увагу на величезну кількість схвальних відгуків про цю клініку без єдиного негативного. Так тільки з приводу лазерної корекції зору за перших 9 місяців 2018 року їх набралося понад 200! Причому, судячи з фотографій, 90 % нібито "зцілених" - це молодь шкільного та студентського віку. Зрозуміло, що ця феєрія ніщо інше, як фейкова реклама, яка насправді є недобросовісним методом залучення легковірних клієнтів.

Висновки

Тому, моя вам порада, друзі, якщо у вас, не дай Боже, виникнуть проблеми із зором, ні в якому разі не користуйтеся послугами Британського офтальмологічного центру — здоровіші будете.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 124)
Попередня новина: Поширені проблеми з ...
Наступна новина: 8 признаков того,что вам ...

КОМЕНТАРІ