У Тернополі вірусологів навчають визначати COVID-19 методом ПЛР

У Тернополі вірусологів навчають визначати COVID-19 методом ПЛР

05.09.20 09:25 0 672
У Тернополі представники Всесвітньої організації охорони здоров'я вчать робити тести на коронавірус місцевих вірусологів і медпрацівників. Триватимуть такі навчання 11 робочих днів. Спеціалісти з МОЗ та ВООЗ розказують та показують, як правильно подбати про власну безпеку та швидко виявляти у зразках COVID-19. Дослідження роблять методом полімеразно-ланцюгової реакції. Це дає змогу виявити хворобу в перші дні інфікування.

Такі навчання дуже потрібні, стверджує в.о. директора ДУ «Тернопільський ОЛЦ МОЗ України» Оксана Чайчук. Адже це дозволить опрацьовувати ще більше зразків і робити більше тестів на COVID-19.

«На дослідження на коронавірус роблять 10 вірусологів. За добу можуть опрацювати близько 1000 зразків. Участь у навчаннях беруть лікарі-вірусологи, лікарі-епідеміологи, помічники-лаборанти, мікробіологи, діяльність яких пов`язана з виявленням COVID-19. А завдяки таким навчанням більше людей отримають необхідні теоретичні знання та практичні навики. А це допоможе нам збільшити потужності нашого центру і опрацьовувати більше біоматеріалу. Це дуже актуально, враховуючи епідеміологічну ситуацію в Україні та нашій області», - зазначила Оксана Чайчук.

Тренінг відбувається в обласному лабораторному центрі у два етапи. Спочатку - теорія, потім - практичні заняття. Такі навчання по Україні організовують вперше. Тернопіль – третє місто, куди приїхали, надалі такі тренінги планують провести ще у 20 регіонах України. Загалом, участь у тренінгу беруть 24 людини. Після цього навчання вони зможуть тестувати людей на COVID-19.

Нагадаємо, обласний лабораторний центр – єдиний в області увійшов до переліку сертифікованих лабораторій України, де можуть робити тести методом полімеразно-ланцюгової реакції.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: В АРМА відповіли на ...
Наступна новина: The Insider: зразки ...

КОМЕНТАРІ