Євросоюз не запровадить санкції проти Лукашенка – Die Welt

Євросоюз не запровадить санкції проти Лукашенка – Die Welt

05.09.20 10:11 0 2422
Євросоюз не запроваджуватиме санкції проти президента Білорусі Олександра Лукашенка, повідомляє німецьке видання Die Welt з посиланням на дипломатичні джерела.

Ініціаторкою рішення не включати Лукашенка до списку санкцій виступила Німеччина, її підтримали керівники Франції та Італії. Берлін і Париж вважають, що «за будь-яких обставин канали зв'язку з Лукашенком потрібно тримати відкритими», а санкції це б ускладнили, пише Die Welt.

Джерела в дипломатичних відомствах розповіли виданню, що формального голосування щодо включення Лукашенка до списку санкцій поки не було, проте підсумки неофіційних переговорів «дали зрозуміти», що Євросоюз не вдасться до персональних санкцій.

За запровадження санкцій проти Лукашенка виступають країни Балтії і Польща, і це ускладнює ухвалення рішення про обмежувальні заходи. «Переговори тривають дуже важко, тому що кожен у списку санкцій має бути одноголосно схвалений усіма державами-членами ЄС», – заявило німецькому виданню високопоставлене джерело в Євросоюзі. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Лукашенка внесли до бази «Миротворця»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Трамп заявив на ...

КОМЕНТАРІ