У Рівненській області прокуратурою проведено перевірки в установах виконання покарань та слідчому ізоляторі

У Рівненській області прокуратурою проведено перевірки в установах виконання покарань та слідчому ізоляторі

08.09.20 08:29 0 510
Пріоритетом для органів прокуратури Рівненщини є забезпечення додержання конституційних прав в'язнів та дотримання режимних вимог в установах виконання покарань та слідчому ізоляторі.

Задля забезпечення ефективного нагляду за додержанням вимог кримінально-виконавчого законодавства прокурори проводять регулярні перевірки та принципово реагують на порушення, які допускаються адміністраціями установ ДКВС в області.

Разом з тим, перевірки, проведені у серпні цього року, показали, що стан дотримання вимог режиму у виправних колоніях, виправному центрі та слідчому ізоляторі потребує покращання.

Адміністраціями вказаних установ не налагоджено належної індивідуально-виховної роботи із засудженими та здійснення контролю за їх поведінкою.

Зокрема, внаслідок незабезпечення належного нагляду, засуджені порушують режимні вимоги. Йдеться про такі факти, як вживання алкогольних напоїв, зберігання заборонених предметів, вчинення кримінальних правопорушень тощо.

Водночас, прокурорами виявлено й випадки необґрунтованого накладення стягнень на засуджених, неналежний розгляд матеріалів дисциплінарних проваджень.

З метою усунення виявлених порушень законодавства за результатами серпневої перевірки керівництву установ виконання покарань та слідчого ізолятора внесено 10 документів прокурорського реагування, які на даний час перебувають на розгляді.

У цілому з початку року за порушення вимог чинного законодавства із зазначених питань в установах виконання покарань та СІЗО прокурорами внесено 38 вказівок, за результатами розгляду яких 62 службові особи притягнуто до дисциплінарної відповідальності, із ДІЗО звільнено 3 незаконно поміщених в'язнів.

Питання додержання кримінально-виконавчого та іншого законодавства щодо режимних вимог в установах виконання покарань Державної кримінально-виконавчої служби України перебуває на постійному контролі прокуратури області.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Тернопілля: за кошти з ...

КОМЕНТАРІ