Види медичних рукавичок

Види медичних рукавичок

09.09.20 21:11 3 3159

В даний час випускається велика кількість різних видів медичних рукавичок. Вони бувають пудровані та непудровані. Пудра додається в рукавички для полегшення їх надягання та знімання. Однак використовувати пудровані рукавички під час операції небажано, тому що пудра може потрапляти в рану.

Також медичні рукавички бувають нестерильними та стерильними. Стерильними вони стають після стерилізації паровим або радіаційним методами. Ці рукавички використовують при маніпуляціях, які повинні проводитися в стерильних умовах.

Крім того для виготовлення рукавичок можуть використовуватися різні матеріали. Виходячи з цього, виділяють такі види медичних рукавичок, як:

  1. латексні;
  2. нітрилові;
  3. вінілові.

Кожен з цих матеріалів має свої переваги та недоліки. Нумо їх розгляньмо. Ну а розповість нам про це співробітник інтернет-магазину https://marketfarm.com.ua/, в якому їх безпосередньо можна придбати в Україні.

Медичні латексні рукавички

Їх виробляються з натурального латексу. Перевагою латексу вважають хорошу розтяжність та еластичність матеріалу, завдяки чому рукавички дуже добре облягають руку. Ці рукавички, безумовно, підійдуть для виконання робіт, які вимагають збереження тактильних відчуттів - проведення огляду пацієнта або стоматологічних процедур.

Однак латексні рукавички мають і недоліки. Так, натуральний латекс нестійкий до впливу спиртів, ефірів та масел, що потрібно враховувати при роботі з цими речовинами. Крім того, при використанні латексних рукавичок у деяких людей з'являється алергія на білкові компоненти латексу, що змушує їх шукати інші альтернативи.

Медичні нітрилові рукавички

Ці рукавички виробляються з синтетичного матеріалу, а тому їх можуть використовувати люди з алергією на латекс. Нітрилові рукавички дуже міцні, їх не так-то легко проколоти або порвати під час маніпуляцій. Також цей матеріал більш стійкий до впливу хімічних речовин, завдяки чому може використовуватися при роботі з агресивними хімікатами. Однак нітрилові рукавички коштують дорожче латексних, що дещо обмежує їх використання.

Вінілові медичні рукавички

Вінілові рукавички виготовляються зі штучного матеріалу, який стійкий до дії хімічних речовин. Вони коштують істотно дешевше інших видів рукавичок, що є їх основною перевагою. Однак вінілові одноразові медичні рукавички мають і серйозний недолік — вони проникні для білкових з'єднань (в т. ч. білків крові) та мікробів. А тому вінілові рукавички можуть використовуватися тільки при відсутності ризику інфікування.

Чим відрізняються хірургічні рукавички від оглядових?

Медичні рукавички також заведено ділити на оглядові та хірургічні. Оглядові рукавички призначені для проведення огляду та різних маніпуляцій. Такі рукавички мають довжину 24 см і випускаються в п'яти розмірах. Стандартні розміри медичних рукавичок представлені від XS до XL.

Хірургічні рукавички знадобляться при проведенні оперативних втручань. Вони мають велику довжину - 28 см і випускаються в восьми розмірах. Хірургічні рукавички відрізняються від оглядових тим, що їх створюють під анатомічну форму руки (тобто рукавички поділяються на праву і ліву).

Також на хірургічних рукавичках роблять спеціальний виступ в області великого пальця, що дозволяє знизити навантаження на кисть при виконанні маніпуляцій. Хірургічні рукавички можуть мати текстурну поверхню, що сприяє міцному утриманню інструментів в руці.

Як же правильно підібрати рукавички?

Перш за все, потрібно визначитися для виконання яких робіт вони потрібні. Так, для проведення діагностики та різних маніпуляцій підійдуть оглядові рукавички, для оперативних втручань — хірургічні. Не менш важливо підібрати рукавички під свій розмір руки. Занадто тісні рукавички сковують рухи та можуть порватися, а робота в великих рукавичках буде незручною. Крім того необхідно звертати увагу на матеріал рукавичок і виробника.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Основные преимущества ...
Наступна новина: Почему стоит купить браслет ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
i_dmitry - 09.09.20

чего тока не придумают...

аватар країна
jmj999 - 09.09.20

ИМХО смысл раскрыт от А, до Я, автор выжал всё что можно, за что ему респект!

аватар країна
low419 - 09.09.20

Громкий заголовок и статья норм - можно ловить траф с ПС