Троє членів білоруської Координаційної ради включно з Колесніковою перетнули кордон з Україною (доповнено)

Троє членів білоруської Координаційної ради включно з Колесніковою перетнули кордон з Україною (доповнено)

10.09.20 09:12 0 551
Члени Координаційної ради Марія Колеснікова, Антон Роднєнков та Іван Кравцов виїхали у вівторок в бік України, підтвердив Білоруській службі Радіо Свобода офіційний представник Держприкордонкомітету Білорусі Антон Бичковський.

Повідомляється, що близько 5-ї години ранку усі троє в одному авто прибули на прикордонний перехід у Наровлянському районі Гомельської області.

Бичковський не зміг пояснити, чи було це зроблено під тиском.

Доповнено...

Член Координаційної ради Максим Знак сказав, що не може підтвердити виїзд Колеснікової, Кравцова і Роднєнкова в Україну.

«Вони не вийшли на зв'язок. Крім того, ми з Марією Колесніковою обговорювали ситуацію після того, що сталося з Ольгою Ковальковою, яку відвезли в Польщу. І Марія сказала, що в жодному разі не погодиться покинути країну, якщо з нею таке трапиться», – сказав Знак.

Телефон Марії Колеснікової працює, але слухавку ніхто не бере.

Телеграм-канал ATN_NEWS державного телеканалу «Білорусь 1» повідомив вранці, що Колеснікова, Роднєнков і Кравцов вночі «намагалися незаконно покинути територію Республіки Білорусь» і що Колеснікову затримано. Також були опубліковані два відео. В одному з них Іван Кравцов каже, що «вирішив на час виїхати з Білорусі». На іншому відео – автомобіль BMW, що проходить прикордонний контроль на білоруській ділянці кордону. У ньому нікого немає, ніяких спроб «прорватися через кордон» не видно.

У Держприкордонкомітеті Білорусі версію про незаконний перехід кордону і затримання Колеснікової не озвучували.

Вранці 7 вересня ЗМІ з посиланням на очевидців повідомили, що невідомі посадили Марію Колеснікову в автомобіль біля Національного художнього музею в Мінську і відвезли в невідомому напрямку. У МВС Білорусі заявили, що не мають інформації про її затримання. Були повідомлення, що і Антона Роднєнкова та Івана Кравцова також «викрали».

5 вересня силовики депортували до Польщі члена президії Координаційної ради Ольгу Ковалькову. Напередодні її вдруге поспіль засудили до адміністративного арешту.

З семи членів президії Координаційної ради в Білорусі на волі залишаються лише двоє: юрист Максим Знак і лауреат Нобелівської премії Світлана Алексієвич. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Білоруська опозиція заявила про терор для придушення протестів

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Постанова уряду про ...
Наступна новина: Офіційний курс долара зріс ...

КОМЕНТАРІ