Велика Британія викликала посла Росії через отруєння Навального

Велика Британія викликала посла Росії через отруєння Навального

10.09.20 10:01 0 995
Британський уряд повідомив 7 вересня, що викликав посла Росії, щоб висловити свою «глибоку стурбованість» отруєнням російського опозиційного лідера Олексія Навального.

« Велика Британія викликала посла Росії (Андрія Келіна – ред.), щоб відзначити глибоке занепокоєння з приводу отруєння» Навального, написав міністр закордонних справ Домінік Рааб у твітері.

«Абсолютно неприпустимо, що застосовується заборонена хімічна зброя, і Росія має провести повне, прозоре розслідування», – наголосив міністр.

У неділю, 6 вересня, Рааб звернув увагу на те, що німецькі лікарі Навального заявили, що в його організмі є сліди відомої британцям речовини під назвою «Новачок».

Ця розроблена в СРСР хімічна зброя була використана проти колишнього подвійного агента Сергія Скрипаля та його дочки Юлії в англійському місті Солсбері в березні 2018 року. Ці двоє вижили, але померла британка, яка знайшла схожий на парфуми флакон з-під «Новачка».

Як і у випадку з Навальним, Москва заперечує свою причетність до інциденту, але Лондон вислав після отруєння Скрипалів 23 російських дипломатів. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Стан Навального поліпшився, його вивели з коми – «Шаріте»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ