Постанова уряду про підвищення зарплат педагогам зупинена – Міносвіти

Постанова уряду про підвищення зарплат педагогам зупинена – Міносвіти

10.09.20 09:08 0 540
Ухвалена торік урядом постанова про поступове підвищення найнижчого посадового окладу освітянам до рівня чотирьох прожиткових мінімумів, зупинена. Про це повідомила у вівторок пресслужба Міністерства освіти і науки.

«У зв'язку з відсутністю коштів на її реалізацію у державному та місцевих бюджетах зазначена постанова була зупинена до 31 грудня 2020 року. За попередніми розрахунками фахівців МОН, її впровадження в дію у 2021 році потребуватиме додатково близько 50 млрд грн (державний бюджет – близько 39 млрд грн, місцеві бюджети – близько 11 млрд грн)», – йдеться в повідомленні відомства.

Міністерство освіти і науки заявило, що «вкрай зацікавлене» у введенні в дію цієї постанови, оскільки нею виконуються не лише норми законодавства, а й підвищуються соціальні стандарти та гарантії держави, спрямовані на зростання рівня життя освітян.

«Це питання потребує негайного вирішення», – заявили у Міносвіти. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Арахамія розповів, чи чекати призначення повноцінних міністрів у МОН і Міненергетики замість Шкарлета та Буславець

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: «Прямої лінії» з Путіним ...
Наступна новина: Троє членів білоруської ...

КОМЕНТАРІ