Тиждень протестів шахтарів у Кривому Розі: депутати вимагають перевірити шахти,де страйкують гірники

Тиждень протестів шахтарів у Кривому Розі: депутати вимагають перевірити шахти,де страйкують гірники

10.09.20 08:32 0 577
Депутати Криворізької міськради звернулися до президента, уряду та власників шахт міста, де тривають протести гірників: вони вимагають від контролюючих органів провести перевірки на шахтах, а від власників – врегулювати конфлікт. Відповідне звернення ухвалили депутати на позачерговій сесії.

«Вирішення питань приватних підприємств не належить до повноважень міської ради, важелів впливу на власників за законом не передбачено. Але, водночас, ситуація, що склалася, стосується всієї громади нашого промислового міста! Вимагаємо дати доручення уповноваженим державним органам щодо проведення відповідної перевірки шахт ПАТ «Криворізький залізорудний комбінат», – йдеться у зверненні.

Також депутати заявили, що особливої уваги потребує «вимога робітників про повернення в повному обсязі пільгового стажу за списками №1 та №2» (списки виробництв, робіт, професій, посад і показників, зайнятість в яких дає право на пенсію за віком на пільгових умовах, затверджуються Кабміном – ред.). ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Гірники на 4 шахтах в Україні страйкують через борги із зарплати – Волинець

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ