США значно скоротять чисельність свого військового контингенту в Іраку

США значно скоротять чисельність свого військового контингенту в Іраку

11.09.20 09:38 0 2025
США скоротять свій військовий контингент в Іраку приблизно на 40 відсотків. Таким чином, в Іраку з 5300 американських солдатів залишаться 3000. Про це повідомили 9 вересня представники військового командування.

Головне завдання перебування американських військовослужбовців на іракській території полягає в протидії бойовикам угруповання «Ісламська держава». Тепер, судячи із заяв, керівництво очолюваної США міжнародної коаліції розраховує, що іракські сили в цілому візьмуть на себе виконання цієї функції.

«Ми продовжимо розширювати наші партнерські програми, які зміцнять іракські сили і дозволять нам скоротити нашу присутність в Іраку», – заявив голова Центрального командування США генерал Кеннет Маккензі.

Тема зниження чисельності американських сил обговорювалася минулого місяця на нараді президента США Дональда Трампа з прем'єр-міністром Іраку Мустафою аль-Казимі.

Намір вивести тисячі американських військових не лише з Іраку, але і з Афганістану підтвердив 9 вересня син президента США Ерік Трамп.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кількість випадків COVID-19 ...
Наступна новина: Поліція закрила справу ...

КОМЕНТАРІ