Die Zeit: Навального отруїли новою версією «Новачка»

Die Zeit: Навального отруїли новою версією «Новачка»

11.09.20 08:53 0 626
Німецьке видання Die Zeit з посиланням на неназвані джерела 9 вересня повідомило, що російський опозиційний політик Олексій Навальний був отруєний новітнім типом бойової отруйної речовини «Новачок».

Видання вказує, що новий тип «Новачка» за дією – більш повільний, синтезований у лабораторії, при цьому – лабораторії спецслужб. Відтак, журналісти видання роблять висновок, що операцію з його використання могла здійснити тільки російська спецслужба ФСБ.

Як пише Die Zeit, німецька влада вважає, що один із агентів, які стежили за Навальним, міг нанести отруту на поверхню чашки, з якої Навальний пив чай, або плюснути отруту у вже готовий чай.

За даними видання, залишки отрути були знайдені на шийці пляшки з водою, з якої пив політик, а також на його руках.

Німецьке видання припускає, що з огляду на час дії отрути, Навальний мав померти в літаку. Але залишився живим «завдяки ланцюжку щасливих випадковостей» – діям пілота, який відразу ж вирішив посадити літак, і лікарів швидкої допомоги, які оперативно вкололи політикові атропін. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Москва висловила протест послу Німеччини через звинувачення щодо Навального

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Кількох гірників,які ...
Наступна новина: Голова Держекоінспекції ...

КОМЕНТАРІ