Важливість використання низьковольтної автоматики в побуті

Важливість використання низьковольтної автоматики в побуті

14.09.20 00:30 30 6743

Безпека, економія і комфорт (зручність) — ось основні критерії, що визначають значення слова «важливість» у використанні низьковольтної автоматики в побуті. Ну, можна ще додати такий суб'єктивний критерій, як задоволення. Погодьтеся, грамотно вибудувана необхідна доцільність завжди краща.

Люди, коли починають стикатися з новими для себе завданнями, економічно і коректно оптимізувати електрообладнання, часом не знають, з чого почати? І мова не йде про щось дороге та не доступне, а про найпростіші речі. Наприклад, освітлення на садових і дачних ділянках в потрібний час доби. Також оптимальне, тобто виборче та економічне опалення тих самих дач і садових ділянок. Коли вдома нікого немає, низьковольтна автоматика буде підтримувати необхідно мінімальну температуру, а коли господарі навідаються туди, та ж автоматика заздалегідь нагріє приміщення. І таких приклади можна навести безліч. Головне, щоб був правильний підхід до цього питання.

Ви запитаєте: "Що ми маємо на увазі?". Відповідаємо:

  • По-перше, — це кваліфікований розрахунок реального сумарного навантаження, на яке передбачається ставити автоматику (можливо з запасом на перспективу і з урахуванням високих пускових струмів деяких електроприладів).
  • По-друге, — це підбір самих приладів автоматики під конкретні види навантаження у світлі загальної схеми задач. Це повинен робити тільки фахівець! Тому що прості громадяни можуть і не знати, що, наприклад, точкове реле напруги в розетку для холодильника повинно мати певні функції на тривалість повторного включення, які може не мати інший пристрій. Також є електроприлади з вбудованим ПЗВ, а в інших його немає. І таких «дрібниць» безліч. Фахівець допоможе не тільки підібрати та встановити якісне і надійне обладнання, а й підкаже, при нагоді, яке з них можна надалі модульно доповнювати, тобто вибудує вам грамотну схему на розширення під нові можливості на перспективу.
  • По-третє. Не завжди ми маємо можливість втілити все задумане відразу. Тому, слід визначитися з першочерговими та наступними за ними завданнями, і вибудувати послідовний у міру важливості план дій. Звичайно, у різних людей можуть бути й різні першорядні завдання. Однак, і навіть в цьому випадку, є загальний критерій. Якщо хтось у себе в приватному будинку користується, скажімо, зварюванням, то у цієї людини однозначно першочерговим завданням стає придбання надійного, розрахованого на великі струми стабілізатора напруги, та ще з хорошими рівнями захисту. Але ж не всі люди працюють зі зварювальними апаратами, тому вони можуть придбати собі й більш простий стабілізатор. Але! Що потрібно, перш за все? Правильно, — захистити людину та електромережу.

ПЗВ потрібен для безпеки здоров'я і життя людини, а автоматичний вимикач (з захистом від короткого замикання) від перевантаження електромережі, або ж дифавтомат, який об'єднує в собі й те й інше. Далі, за ступенем важливості, можна розглядати найбільш вразливі та значущі електроприлади, а також прилади, що можуть бути джерелом небезпеки в разі їх пошкодження (наприклад, загоряння). Тут мова може йти про реле пріоритету, про розеткові реле і т. д.

Потім слідують системи, що забезпечують додаткові можливості. Наприклад: зовнішнє освітлення, полив газонів, опалення, вентиляція, кондиціонування, витяжки (все, звичайно, автоматизоване). І, нарешті, для особливо просунутих, системи чистого комфорту: автоматизація рівнів наповнення басейнів, підігріву в них води, повна автоматика буквально всіх можливих і «не можливих» електроприладів в будинку.

Продовжуємо перелік: автоматика на освітлення і вентиляцію за заданим алгоритмом туалетних і ванних кімнат, всілякі команди на спрацьовування по голосу, системи охорони й т. д. І, врешті-решт, GSM віддалене управління через СМС повідомлення всім цим різноманіттям зі звичайного стільникового телефону. Ну, або майже всім. Все воно, звичайно важливо, але безпека та економічність, перш за все. Який може бути комфорт без цих найважливіших критеріїв?

Окремим питанням стоїть завдання захисту від ударів блискавки, в місцях, де цього захисту немає, а також цілий перелік захисних заходів від різних видів шкідливих наведень від різних видів природних і штучних джерел.

І всі ці завдання виконуються завдяки низьковольтній автоматиці. Саме тому, вона виконує надзвичайно важливу роль у побуті сучасної людини.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Наступна новина: Использование ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
invisibleyobic - 14.09.20

погоджуся з автором

аватар країна
sutener5 - 14.09.20

ИМХО смысл раскрыт от А, до Я, автор выжал всё что можно, за что ему респект!

аватар країна
TargetFeel - 14.09.20

Цепляет, отлично написано!

аватар країна
cnztin - 14.09.20

Очень хороший пост! Спасибо за проделанную работу!

аватар країна
Vampir773 - 14.09.20

Сайт просто замечательный, порекомендую всем знакомым!

аватар країна
GrayLargo - 14.09.20

я в восторге от Вашего стиля

аватар країна
irrinochka77 - 14.09.20

Help! У автора автограф можно взять?

аватар країна
datSALTYCAT - 14.09.20

подробней пожалуйста

аватар країна
semisoft - 14.09.20

Всем привет. Понравился пост, ставлю 5 баллов.

аватар країна
BE3N0LNM - 14.09.20

стаття непогана але назва якось не дуже

аватар країна
squade812 - 14.09.20

ніштяг, все правильно написано. Молодець!

аватар країна
lwkey - 14.09.20

Статья интересная, но мне кажется, все это сказки, не более.

аватар країна
Darkuser30 - 14.09.20

Реальная тема

аватар країна
popazhopa - 14.09.20

Мне, например есть чем поделиться, думаю не только мне.

аватар країна
nikitakolovrat - 14.09.20

Мало почуттів .. але красиво ...

аватар країна
AShuvalov - 14.09.20

ух ти...

аватар країна
bogus999 - 14.09.20

прочитала з задоволенням

аватар країна
SokkoS - 14.09.20

Досить цікава і пізнавальна тема

аватар країна
anakatsuba - 14.09.20

Тільки золоті руки могли набити такий прикольний матеріал

аватар країна
karnoobe - 14.09.20

Очень познавательно, респект

аватар країна
Anon0 - 14.09.20

Сайт просто чудовий, порекомендую всім знайомим!

аватар країна
Dmitry_Bolotov - 14.09.20

Може Ваш сайт навіть підніметься у видачі за такий матеріал.

аватар країна
imafox - 14.09.20

круто

аватар країна
Axlit - 14.09.20

прочитала с удовольствием

аватар країна
Pocan1455 - 14.09.20

детальніше ласка

аватар країна
D_o_b_r_i_y - 14.09.20

Гарний пост, двозначний ...

аватар країна
Vladsan - 14.09.20

У вас абстрактное мышление

аватар країна
drunknsailor - 14.09.20

Вот это да!

аватар країна
Mordovianec - 14.09.20

Хм ... У кожного Абрама своя програма.

аватар країна
Nevertow - 14.09.20

просто афигенно !!!!))