В Україні зростає попит на ірландське віскі

В Україні зростає попит на ірландське віскі

14.09.20 21:15 0 1169

Купажоване ірландське віскі люблять у багатьох країнах світу. Можливість насолоджуватися напоєм з терпким ароматом і благородним смаком є ​​і у мешканців України: на прилавках українських магазинів представлено безліч сортів віскі, попит на яке стабільно зростає. При цьому безумовним лідером є Jameson, відоме своєю фірмовою м'якістю.

Трохи історії

Згідно з традицією, цю назву напій отримав від свого засновника Джона Джемесона. Саме ця людина в 1780 році створила унікальну технологію, по якій напій виготовляється і сьогодні. Зрештою, це і є головним секретом успіху компанії - технологія та команда.

Для нащадків Джемесона виробництво віскі стало сімейною справою. Завдяки вірності традиціям і сімейному девізу, який звучить як «Sine Metu» (в перекладі з латині «Без страху»), їх бізнес благополучно пережив громадянську війну в Ірландії, «сухий закон», який з 1920 по 1933 роки діяв у США, обидві світові війни.

Цей же девіз допомагав Джемесону шукати нові можливості й удосконалювати якість продукції. Не випадково цей життєстверджуючий напис вже багато років прикрашає етикетку кожної пляшки.

Особливості виготовлення ірландського віскі

Технологія виробництва віскі, розроблена Джоном Джемесоном і трохи доповнена його нащадками, має такі особливості:

  • Для отримання найкращого результату напій, дистильований в перегінному кубі з соложеного і несоложеного ячменю, з'єднується з добірним зерновим віскі.
  • Весь алкоголь проходить потрійну дистиляцію, завдяки якій віскі набуває м'якого і приємного смаку.
  • Для виробництва використовується місцева сировина. Вода береться з місцевої річки Дангорні, ячмінь вирощують на полях в 100 милях від Міддлтона. Тільки екологічно чисту кукурудзу закуповують у французького фермера: клімат Ірландії не підходить для її вирощування.

Попри те, що віскі Jameson є стовідсотковим ірландцем, бочки для нього майстер-бондар Джер Баклі замовляє в Іспанії і США. Перед цим у бочках визрівали кріплені вина і бурбон, а зараз там зберігаються найкращі сорти благородного ірландського напою.

Яке віскі може називатися ірландським?

Заслужити право називатися ірландським віскі непросто. Ця почесна назва дається напоям, які витримувалися в Ірландії протягом мінімум трьох років. Цікаво, що щороку 2% віскі випаровується, і цю неминучу втрату виробники називають «часткою ангелів».

Однак час, який спирт повинен провести в бочці, може дещо змінюватись. Необхідний для дозрівання напою термін визначає відомий на Зеленому острові майстер витримки Кевін О`Горман.

Від зерна до склянки

Керівництво компанії пишається тим, що весь технологічний процес (від зерна до склянки) проходить на одній віскокурні. Це дозволяє випускати напій найвищої якості і неперевершеного смаку.

Для купажування Біллі Лейтон, майстер зі створення купажів, бере тільки сорти напою з власної віскікурні. Хоча так чинять не всі: деякі виробники з гучним ім'ям купажують алкоголь з декількох вискікурень.

У 2020 році, як і протягом кількох попередніх років, попит на якісне ірландське віскі зростає по всій Україні - і якщо раніше цей напій продавався переважно лише в Києві, Одесі, Львові та інших великих містах, то сьогодні поціновувачі "ірландців" можуть легко знайти їх навіть і в районних центрах країни.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 117)
Наступна новина: Купить воду в бутылях в ...

КОМЕНТАРІ