Основні переваги використання тротуарної плитки

Основні переваги використання тротуарної плитки

15.09.20 20:24 5 1694

Протягом багатьох років різні покриття від алей в парках до садових доріжок робилися з асфальту, бетону, рідше — з натурального каменю. Однак сьогодні у всіх цих матеріалів є серйозний конкурент, а саме — тротуарна плитка. У цій статті ми розглянемо основні причини такого високого попиту на даний будівельний матеріал. Далі, ми розглянемо її основні плюси. Ну а розповість нам про це співробітник компанії "Ок Плитка": тротуарная-плитка.kiev.ua, в якій ви безпосередньо можете замовити даний будматеріал в Києві.

Переваги тротуарної плитки перед асфальтом:

  • Тротуарну плитку виготовляють з екологічно чистих матеріалів, що робить її безпечною для оточуючих. Для порівняння, при нагріванні понад 25 градусів асфальт починає виділяти в атмосферу канцерогени. Кожен знає і те, що при високій температурі навколишнього середовища асфальт стає м'яким — з плиткою цього не відбувається.
  • Виробництво і, найголовніше, укладання тротуарної плитки зажадають куди менших витрат, що забезпечує меншу вартість при невеликих масштабах.
  • Нарешті, одна з ключових переваг, на яку орієнтуються власники власних будинків, є зовнішні дані тротуарної плитки. У порівнянні з одноманітним і обридлим асфальтом різноманітність кольорів, форм і розмірів елементів мощення складе враження на кого завгодно.
  • Крім того, укладання тротуарної плитки можна здійснювати на майданчиках будь-якої форми, що, звичайно, додасть будь-якому ландшафту оригінальності та індивідуальності.
  • На відміну від асфальту або бетону, покриття з плитки не є монолітним. В результаті завдяки зазорам між окремими елементами вода йде в землю, і на поверхні не залишається калюж. За умови правильного укладання тротуарної плитки термін її експлуатації налічує кілька десятиліть. У тому ж випадку, якщо один або декілька елементів були пошкоджені (наприклад, ви упустили на них щось важке), можна не міняти покриття повністю, а лише поставити нові плитки на місце тих, які втратили свій початковий вигляд. Якщо ж вам потрібно буде провести земельні роботи, здійснити демонтаж плитки буде значно легше, ніж прибрати бетонне або асфальтове покриття. Більш того, правильно демонтовану плитку ви зможете з легкістю укласти знову. Якщо на ділянці просяде ґрунт, монолітне покриття незабаром потріскається і матиме абсолютно непрезентабельний вигляд. При цьому виправити проблему можна буде лише шляхом його повної заміни. Плитку же в цьому випадку досить просто на час зняти та, після вирівнювання основи, укласти заново.
  • Декоративна тротуарна плитка є ідеальним вибором для благоустрою саду, адже вона не порушує природну потребу рослин у водо- і газообміні.

Висновки

Таким чином, можна з упевненістю припустити, що тротуарна плитка з роками ставатиме лише все більш популярною. А значить, вибираючи її як матеріал для створення майданчиків і доріжок на своєї ділянки, ви вибираєте красивий і практичний варіант, який при цьому ще дуже довго буде характеризувати вас як людину, що йде в ногу з часом. Найголовніше тут — подбати про правильне укладання тротуарної плитки, якщо хочете, щоб вона служила вам довго.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)

КОМЕНТАРІ

аватар країна
Satfall - 15.09.20

статья неплохая но название как-то не очень

аватар країна
ILKINOID - 15.09.20

Интересная статья, спасибо. Интересует: будет ли продолжение?

аватар країна
Duxelr - 15.09.20

Невероятно!

аватар країна
Mrhyde47 - 15.09.20

Очень понравилась ваша статья

аватар країна
LegoGO57 - 15.09.20

Про що глаголят всі ці люди в коментах?