Роль металопрокату в сучасному будівництві та промисловості

Роль металопрокату в сучасному будівництві та промисловості

16.09.20 16:10 6 1427

Сучасну промисловість неможливо уявити без використання металопрокату. Нумо розберімось що це і чому він такий важливий? Ну а розповість нам про це співробітник ТОВ «ПРОМРЕСУРС ЮА»: https://promresurs.com.ua, яке безпосередньо реалізує металопрокат в Україні.

Металопрокат: що це таке?

Під поняттям «металопрокат» мається на увазі вся продукція з металу, яка була виготовлена на прокатному обладнанні незалежно від виду прокатки:

  • холодної;
  • гарячої;
  • теплої.

Основною сировиною для створення металопрокату є різні види сталі та її сплави:

  1. алюміній;
  2. вуглецева, високовуглецева або нержавіюча сталь;
  3. мідь.

Як вже говорилося вище, область застосування металопрокату дуже широка, а якщо бути точніше, то — це практично всі сфери народного господарства.

За типом виробництва металопрокат буває:

  • Плоским. Такий металопрокат має вигляд тонкої стрічки, смуг, скручених в рулони, або листів, які є найбільш поширеною продукцією. Для виробництва плоского листового прокату застосовують гарячекатаний тонкий, гарячекатаний товстий та холоднокатаний способи. Найчастіше вироби плоского металопрокату можна зустріти в будівництві. Це покрівельні матеріали, стінові панелі та інші подібні конструкції.
  • Сортовим. У свою чергу сортовий металопрокат підрозділяється на простий та арматурний. Простий — це кола, квадрати, смуги, шестигранники, різні вироби плоского перетину, що застосовуються в усіх сферах промислової діяльності. Не менш популярний і арматурний металопрокат. Він заливається в бетон, покращуючи міцність виробу.
  • Фасонним. Такий металопрокат застосовується в тих випадках, коли металоконструкції необхідно надати жорсткості. В основному, це відноситься до будівельної галузі. Виробами фасонного металопрокату можна назвати: куточки, швелера, таври й двотаври, а також спеціальні профілі.

Актуальні вироби металопрокату з нержавіючої сталі в будівництві

Якщо говорити в цілому, то всі різновиди металопрокату популярні для тих чи інших цілей. Однак є вироби, які користуються більшою популярністю в будівництві. До них відносяться:

  1. Листи з нержавіючої сталі. Вони отримали популярність завдяки своїм прекрасним конструктивним і технічним характеристикам: відсутність корозії, стійкість до агресивного середовища, довговічність, декоративна привабливість.
  2. Труби з нержавіючої сталі. Цей виріб завжди чудово проявляв себе в експлуатації. Тільки якісні нержавіючі труби можуть впоратися з покладеними на них навантаженнями тепломережі.
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 125)
Попередня новина: Туристичний одяг: що ...
Наступна новина: Видеонаблюдение на АЗС: ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
kkcoltd - 16.09.20

Мне все понравилось, только если бы еще денег на длоге дали или конкурс провели, было бы вообще отлично.

аватар країна
tfforza - 16.09.20

И правда креатив…супер!

аватар країна
simonidis - 16.09.20

супер оригінально

аватар країна
Lunocharskiy - 16.09.20

Позволю себе не согласится с вами

аватар країна
Finn4ik134 - 16.09.20

Цікава стаття, дякую. Цікавить: чи буде продовження?

аватар країна
cera228 - 16.09.20

Дуже сподобалася ваша стаття