У СОТ заявили,що американські мита на китайські товари порушують правила торгівлі

У СОТ заявили,що американські мита на китайські товари порушують правила торгівлі

17.09.20 09:11 0 732
Світова організація торгівлі винесла рішення проти митних зборів США на китайські товари на загальну суму 234 мільярди доларів. Третейська група організації в Женеві 15 вересня заявила, що Сполучені Штати порушили правила міжнародної торгівлі, коли в 2018 році наклали мита на китайські товари.

У рішенні йдеться, що Сполучені Штати не підтвердили виправданість заходів щодо Китаю. Повідомляється також, що Вашингтон вдався до завищення мит, поза межами встановлених рівнів, і не продемонстрував, як конкретний цільовий китайський імпорт був пов'язаний з викраденням інтелектуальної власності.

Адміністрація президента США Дональда Трампа виправдовувала мита тим, що Китай, як наполягали у Білому домі, вдався до недобросовісної торговельної поведінки, зокрема через крадіжки прав інтелектуальної власності та передачу технологій.

На практиці Вашингтон може ефективно накласти вето на шнє рішення, передавши його в апеляційний суд СОТ, який вже не функціонує, бо адміністрація Дональда Трампа відмовилася приймати до нього нових членів.

У відповідь на нинішнє рішення США заявили, що СОТ «абсолютно неадекватна» у притягненні Пекіна до відповідальності.

«Сполученим Штатам потрібно дозволити захищатися від несправедливої торговельної практики, і адміністрація Трампа не дозволить Китаю використовувати СОТ, щоб скористатися перевагами американських робітників, підприємців, фермерів і скотарів», – йдеться в заяві торгового представника США Роберта Лайтгайзера.

Водночас Міністерство торгівлі Китаю у відповідь на це рішення висловило сподівання, що Сполучені Штати будуть поважати СОТ і вживати заходів для підтримки глобальної торгової системи.

Читайте також: Китай запровадить мита на американські товари у відповідь на рішення Трампа

Китай раніше стверджував, що Сполучені Штати порушили правило врегулювання суперечок, яке вимагає від членів СОТ спочатку звернутися за допомогою до торгового органу, а не розпочинати торгову війну в односторонньому порядку.

СОТ заявила, що США повинні дотримуватися міжнародних правил вільної торгівлі, і закликала Вашингтон і Пекін домовитись про рішення.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Польські слідчі ...
Наступна новина: Цьогоріч Україна заробить ...

КОМЕНТАРІ