На Тернопільщині обговорили особливості управління комунальною власністю ОТГ в умовах децентралізації

На Тернопільщині обговорили особливості управління комунальною власністю ОТГ в умовах децентралізації

17.09.20 08:31 0 544
Управління комунальною власністю об'єднаних територіальних громад в умовах нових викликів реформування місцевого самоврядування обговорили під час круглого столу представники Тернопільської облдержадміністрації, ОТГ та Західноукраїнського національного університету.

Захід відбувся в онлайн режимі. Учасники круглого столу окреслили проблеми, які виникають, а також напрацювали рекомендації для органів місцевого самоврядування з питань управління комунальною власністю.

Нагадаємо, що перші 26 об'єднаних територіальних громад утворилися на Тернопільщині у 2015 році.

«Розпорядженням Кабінету Міністрів України затверджений перспективний план формування територій громад Тернопільської області. Було проведено ряд нарад та зустрічей стосовно реформування субрегіонального рівня області. Визначено 55 адміністративних центрів та затверджено території відповідних громад. Без змін залишаться 11 існуючих утворених громад. Також розширяться уже створені 34 громади. Окрім цього планується утворення 10 нових громад», - зазначив заступник голови Тернопільської облдержадміністрації Ігор Гайдук.

Він наголосив, що після проведення чергових місцевих виборів на новій територіальній основі, завершиться формування органів місцевого самоврядування.

«Мінрегіон оприлюднив для громадського обговорення 4 проєкти законів, які є невід'ємною частиною правової основи реформування місцевого самоврядування. Ці законопроєкти, після того як їх прийме парламент, і визначать справжнє обличчя децентралізації. Зокрема, які повноваження та на яких рівнях місцевого самоврядування й виконавчої влади, і яке фінансове, ресурсне забезпечення повноважень. Кожен рівень має чітко знати, за що саме несе відповідальність і з яких джерел наповнюватимуться місцеві бюджети. Всі громади – міські, сільські, селищні повинні мати однаковий набір повноважень та однакові можливості для наповнення бюджетів», - підкреслив Ігор Гайдук.

Зазначимо, що Верховна Рада України прийняла постанову, за якою на території області утворюється 3 райони – Тернопільський, Кременецький та Чортківський.

Про це повідомили у Тернопільській облдержадміністрації
Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: У Франції засудили ...
Наступна новина: США внесли до санкційного ...

КОМЕНТАРІ