Як вибрати насос для басейну?

Як вибрати насос для басейну?

17.09.20 12:06 14 3149

Насос забезпечує переміщення водних мас для очищення, напірної подачі, нагріву або стерилізації. Без руху вода починає застоюватися, при цьому спостерігається швидке зростання водоростей та інших мікроорганізмів. Але тут виникає логічне запитання: "Як вибрати насос для басейну?". Нумо розберімося. А допоможе нам в цьому співробітник інтернет-магазину https://greenhol.ua/, в якому безпосередньо можна придбати насоси для басейну з безкоштовною доставкою по Україні.

Типи насосів і їх призначення

Насоси діляться на 4 основні групи:

  1. Циркуляційні та напірні. Відцентровий насос виступає серцем системи циркуляції заглиблених басейнів. Моделі з префільтром (механічний блок очищення) поєднують з бочками з пісочним засипанням і використовують для фільтрації басейну. Вода в відцентровому насосі нагнітається за рахунок роботи електродвигуна та обертання крильчатки. Напірні насоси працюють за тим же принципом, але не використовуються для фільтрації. Їх використовують для роботи водних атракціонів (протитечія, водоспад, гармата, гейзер).
  2. Фільтраційні. Використовуються для перекачування воду та одночасно очищення її від механічних забруднень. Являють собою гібридну установку з фільтруючого бака з наповнювачем / картриджем і втягуючої помпи. Зазвичай насос-фільтр застосовується для наземних басейнів зі збірною конструкцією.
  3. Теплові. Басейновий тепловий насос використовується для прогріву води та суттєво відрізняється від циркуляційних або фільтруючих насосів. Пристрій використовує конденсаційний принцип роботи й проганяє рідину тільки для її нагрівання. Особливістю обладнання є економічна витрата електроенергії та високий КОП (аналог ККД). Для прикладу: повноінверторні теплові насоси Fairland споживаючи 1 кВт електрики, можуть відтворити до 16 кВт тепла (КОП = 16).
  4. Дозуючі. Такі пристрої, як правило, бувають мембранні або перистальтичні. Регулює дозуючий насос виступає центральним вузлом системи автодозування. Помпа працює на рівномірну і регулярну подачу рідких або в'язких складів. Рівень і режим дозування засновані на заданих користувачем настройках або зовнішніх сигналах.

Підбір насоса в залежності від типу басейну

Насос вибирають виходячи з параметрів басейну та умов застосування. Найбільш важлива величина — обсяг води, що перекачується.

  • Тип басейну відкритий / критий критична умова для нагрівачів, включаючи теплові насоси. Вуличні водойми мають більш високий коефіцієнт теплових втрат і залежать від зовнішніх кліматичних факторів.
  • Якщо в басейні використовується морська вода, то рекомендоване встановлення насоса з гідравлічними частинами з бронзи або спеціального солестійкого полімеру, адже пластик або нержавіюча сталь швидше зношуються в солоній воді.
  • Як правило, насоси для перекачування та фільтрації розташовуються нижче рівня води. Для реалізації підключення, коли насос буде ставитися вище рівня води, суворо рекомендовано вибирати моделі відцентрового типу.

Як розрахувати необхідну потужність насоса?

Насоси для фільтрації / циркуляції

Продуктивність пристрою не повинна бути нижче 1/5 від обсягу наповненої води.

Приклад: в якості основного насоса системи циркуляції домашнього басейну водотоннажністю 50,000 літрів рекомендований насос з префільтром рівня 10-14 м³ / год. У випадку з комерційними басейнами переважно ставити кілька насосів і фільтрів. Загальне виробництво зерна пристроїв підбирають в межах 1/2, 1/3 м³ від водотоннажності чаші.

Насоси для напірної подачі

Підбираються виходячи з потужності обладнання, роботу якого буде забезпечувати помпа.

Приклад: для протитока потужністю 40 м³ / год потрібен напірний насос без префільтр на 35-40 м³ / год.

Теплові насоси для нагріву

Зазвичай виробники обладнання вказують базовий рекомендований обсяг обслуговується басейну (в м³) або площа дзеркала води (м²). Точний розрахунок потужності теплового насоса більш складне завдання і включає різні змінні, включаючи сезонність басейну, його тип, наявність покриття, величину тепловтрат і т. д. В середньому, для нагріву 1 м³ води на 1 0 С зажадає 1 кВт / год енергії.

Приклад: насос з тепловою потужністю 36.5 кВт буде ефективно обігрівати басейн кубатурою до 165,000 л.

Насоси-дозатори

Потужність такого насоса менш критична до обсягу басейну, тому що пристрій не перекачує безпосередньо воду з чаші, а тільки дозує в неї рідкий реагент. Апарат підбирається під басейн виходячи з гідравлічної потужності (л / год) і типу перекачується реагенту.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 124)
Наступна новина: Что может быть с ...

КОМЕНТАРІ

аватар країна
iSIXONE611 - 17.09.20

Спасибо, статья очень помогла.

аватар країна
hikkasich - 17.09.20

Блог супер, побольше бы подобных!

аватар країна
drjohnz - 17.09.20

А какой это движок? тоже хочу блог завести

аватар країна
OvernightJourney - 17.09.20

смени название домена

аватар країна
Vi4ct2or0 - 17.09.20

Только золотые руки могли набить такой прикольный материал

аватар країна
Smes0 - 17.09.20

Очень познавательно, респект

аватар країна
DENisVali - 17.09.20

Портал просто супер!

аватар країна
Ilgur5 - 17.09.20

Очень хороший пост! Спасибо за проделанную работу!

аватар країна
nesumkin - 17.09.20

Сайт супер, побольше бы таких!

аватар країна
Moon_Ayuaeyaeya - 17.09.20

Было интересно почитать!!!

аватар країна
PoloSkin - 17.09.20

Дуже цікаво! Судячи з деяких відгуків ....

аватар країна
versalia - 17.09.20

Гарний пост, двозначний ...

аватар країна
otvezitemenyanatehno - 17.09.20

Интересная статья, спасибо. Интересует: будет ли продолжение?

аватар країна
Bulgr20 - 17.09.20

Всегда приятно читать умных людей