Пляшку зі слідами «Новачка» соратники Навального вилучили з готелю і передали Німеччині

Пляшку зі слідами «Новачка» соратники Навального вилучили з готелю і передали Німеччині

18.09.20 12:42 0 505
Пляшка зі слідами бойової отруйної речовини «Новачок», якою, за даними німецького уряду, був отруєний російський опозиційний політик Олексій Навальний, була винесена з його номера в Томську, пишуть видання «Проєкт» і блог Навального в інстаграмі. З цього випливає, що політик був отруєний у готелі, а не в аеропорту чи в літаку. Раніше видання «Тайга.инфо» з'ясувало, що готель пов'язаний із регіональними силовиками і чиновниками.

Пляшка була вивезена з готелю до Берліна співробітницею «Фонду боротьби з корупцією» Марією Пєвчих, розповів «Проєкту» один зі співробітників ФБК. Після цього вона стала головним об'єктом атак у пов'язаних із російською владою ЗМІ і телеграм-каналах: її звинувачували в інтимному зв'язку з Навальним і в тому, що саме вона могла його отруїти.

Близько 10:00 за томським часом літак із непритомним Навальним приземлився в Омську, і новину про це дізналися його колеги. Ті, хто залишився в готелі, в цей момент снідали на першому поверсі. Вони одразу пішли збирати все, що може стосуватися отруєння. «Було зроблено все, щоб врятувати докази», – сказав «Проєкту» активіст томського штабу.

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Наступна новина: Три європейські партії ...

КОМЕНТАРІ