Європарламент закликав розширити санкції проти Росії через отруєння Навального

Європарламент закликав розширити санкції проти Росії через отруєння Навального

18.09.20 13:40 0 903
Європейський парламент 17 вересня ухвалив резолюцію, в якій закликав до проведення міжнародного розслідування щодо отруєння російського опозиціонера Олексія Навального, назвавши його спробою замаху на його життя.

У резолюції також міститься заклик до країн ЄС скласти найближчим часом список нових обмежувальних заходів щодо Росії і розширити вже наявні санкції, в тому числі використовувати санкційні механізми проти осіб, які стали об'єктом розслідувань Фонду боротьби з корупцією, заснованого Навальним.

Європарламент висловлює глибоку стурбованість щодо повторюваних випадків використання хімічної зброї проти російських громадян. Владу Росії Європарламент закликав співпрацювати з незалежним розслідуванням справи Навального.

Як йдеться в тексті резолюції, проєкт якої запропонували представники відразу декількох провідних фракцій, спроба вбивства Навального стала «частиною систематичних зусиль, спрямованих на те, щоб змусити замовкнути його й інші критичні голоси» в Росії. При цьому справу Олексія Навального парламентарі розглядають як одну з ланок в ланцюжку політики Кремля, спрямованої на «репресії всередині держави й агресію зовні», включаючи підрив світового порядку, заснованого на дотриманні правил.

До керівництва ЄС спрямований заклик розробити нову стратегію відносин із Росією, а до держав-членів Євросоюзу – дотримуватися єдиної позиції з цього питання. Документ підтверджує раніше висловлене Європарламентом негативне ставлення до проєкту газопроводу «Північний потік-2». ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: Німеччина: отруєння Навального «Новачком» підтвердили ще дві незалежні іноземні лабораторії

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)

КОМЕНТАРІ