У Запоріжжі на території закладу,працівник якого помер від COVID-19,вихідними проведуть фестиваль

У Запоріжжі на території закладу,працівник якого помер від COVID-19,вихідними проведуть фестиваль

18.09.20 13:34 0 842
На території запорізького Палацу дитячої та юнацької творчості, працівник якого 9 вересня помер від COVID-19, цими вихідними проведуть масштабний музичний фестиваль Khortytsia Freedom. Захід, фінансований мерією Запоріжжя, запланований 19-20 вересня на території палацу.

Депутат Запорізької міської ради Андрій Согорін заявив, що міська влада свідомо приховала інформацію про смерть співробітника закладу, щоб не зірвати проведення заходу.

«Вчора перевірив факт приховування інформації про випадок коронавірусу та смерті співробітника Запорізького місцевого палацу дитячої та юнацької творчості (будинок Піонерів). Мені співробітники мерії та палацу підтвердили, що, дійсно, один із співробітників помер від коронавірусу. Коли дізнались про хворобу пару тижнів тому, то отримали вказівку від керівництва міста приховати інформацію про випадок хвороби, не вводити карантинні заходи (а в палаці дитячі гуртки), тому що це буде заважати проведенню фестивалю Khortytsia Freedom, тому що вибори, потрібні народні гуляння», – повідомив Согорін у фейсбуці.

У Департаменті культури та туризму Запорізької міської ради Радіо Свобода повідомили, що працівники палацу не беруть участі в організації і проведенні заходу.

«Згідно з рішенням міськвиконкому, головним організатором цього заходу є Департамент культури і туризму, і проводиться фестиваль не в Палаці дитячої творчості, а на території відкритій. Тобто, згідно навіть з рішенням виконкому, від Палацу ми потребуємо тільки електрику і повідомляємо їх лише про те, що на майданчику і в парку будуть проводити захід. Ні працівники Палацу творчості, ані саме приміщення не залучені», – пояснила Радіо Свобода начальник управління туризму Департаменту культури та туризму Запорізької міської ради Катерина Симонова.

Організатори фестивалю заперечують будь-які закиди щодо цілеспрямованого приховування інформації щодо випадку смерті від COVID-19. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: COVID-19: Кабмін змінив підхід до обмежень у «помаранчевій» та «червоній» зонах

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: Генсек ООН: спалах COVID-19 ...
Наступна новина: 6 причин для строительства ...

КОМЕНТАРІ