Переваги відпочинку в санаторіях Карпат

Переваги відпочинку в санаторіях Карпат

19.09.20 01:52 0 5149

Відпочинок в Карпатах — це можливість на якийсь час забути про міський шум. У Західній Україні в Закарпатті розташована велика кількість апартаментів для комфортного проведення часу. Охочі оздоровитися зупиняються в санаторіях, пансіонатах, оздоровчих комплексах і т. д.

Курорти Карпат бувають:

  1. бальнеологічні;
  2. грязелікувальні;
  3. кліматичні.

Більшість поєднують в собі всі 3 напрямки. Для тих, хто бажає підлікувати нирки, шлунок, печінку, сечостатеву систему, то відправляються в санаторії Трускавця. Курортне селище має у своєму розпорядженні велику кількість мінеральних джерел. Тому в здравницях найчастіше застосовують водотерапія. Деякі санаторії в Трускавці мають у своїй інфраструктурі термальні басейни, СПА-салони та сауни.

Для постояльців оздоровчих комплексів визначається режим дня і раціон харчування. Також сприятливо впливає гірський клімат. Серед відпочиваючих санаторіїв Трускавця зустрічаються і діти, і дорослі. Приємно дивують також і доступні ціни на путівки.

Альтернативним варіантом для оздоровлення є санаторії Сваляви. Апартаменти оснащені:

  • балконом;
  • телевізором;
  • праскою;
  • набором посуду;
  • електрочайником;
  • санвузлом.

Відпочинок у Сваляві

Водопостачання холодної та гарячої води здійснюється цілодобово. Санаторії Сваляви на Закарпатті з використанням гідрокарбонатних вод спеціалізуються на лікуванні:

  1. цукрового діабету;
  2. шкірних покривів;
  3. нирок;
  4. опорно-рухового апарату;
  5. серцево-судинних захворювань.

Більшість санаторіїв за останні роки оновили обладнання, необхідне для проведення оздоровчих процедур. Їх вартість включається в ціну путівок. Також проведення часу у Сваляві, в горах сприятливо впливає на самопочуття, сприяє гарному одужанню та підвищує життєвий тонус.

Адміністрація санаторіїв також організовує дозвілля гостей курорту. Серед розваг: екскурсії по місцевості, відвідування кіносеансів, концертів, дискотек.

Цікавими місцями на курорті Свалява вважаються:

  • Михайлівська церква;
  • Острів березня Маргарита;
  • Швейцарське озеро.

Також якщо є бажання можна відвідати сусідні селища Моршин, Трускавець, Поляна.

Крім оздоровлення, в Карпатах організовують активний відпочинок. У зимовий час на гірських схилах збираються любителі лижного спорту, а влітку туристи можуть спробувати себе у велоспорті, рафтингу або скелелазінні. Для дітей в Карпатах функціонує оздоровчий табір, де їх навчають новим навичкам, є можливість проводити час на свіжому повітрі, заводити нових друзів і розвиватися.

Єдине що потрібно пам'ятати: планувати поїздку в Карпати необхідно заздалегідь, бо відпочинок в горах дуже популярний.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Как выбрать эвакуатор в ...
Наступна новина: Что такое гидравлический ...

КОМЕНТАРІ