Білорусь: правозахисники вимагають звільнення волонтерки,яка документувала випадки катувань

Білорусь: правозахисники вимагають звільнення волонтерки,яка документувала випадки катувань

19.09.20 08:26 0 564
Затриману увечері 17 вересня координаторку волонтерів правозахисного центру «Весна» Марфу Рябкову помістили в ізолятор тимчасового тримання на вулиці Окрестіна в Мінську. Кримінальну справу проти неї веде управління Слідчого комітету в Мінську, повідомив центр «Весна», який 18 вересня виступив із заявою щодо затримання своєї співробітниці.

«У межах своєї правозахисної діяльності Марфа разом із волонтерами «Весни» спостерігала за мирними зборами, брала активну участь у кампанії незалежного спостереження «Правозахисники за вільні вибори» та документуванні доказів тортур та іншого жорстокого поводження з затриманими учасниками акцій протесту. Спроби звинуватити Марфу Рябкову у підготовці масових заворушень є безпідставними, надуманими та політично вмотивованими», – заявили правозахисники.

Центр «Весна» розглядає переслідування Марфи Рябкової у зв'язку з її законною правозахисною діяльністю як неприховану кампанію залякування та тиску на організацію в цілому. ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: У Білорусі затримали координаторку волонтерської служби правозахисної організації «Весна»

Про це повідомляє Радіо Свобода. http://www.radiosvoboda.org

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
3 (голосів: 0)
Попередня новина: На Тернопіллі володимир ...
Наступна новина: На Тернопільщині оновлено ...

КОМЕНТАРІ