Як вибрати напівпричіп для перевезення зерна?

Як вибрати напівпричіп для перевезення зерна?

23.09.20 23:51 0 5815

Перевезення зерна автотранспортом може бути простим і економним, якщо приділити достатню увагу вибору напівпричепів. Перш за все, варто обміркувати деякі технічні моменти, врахувати якість матеріалів, надійність та безпеку основних систем напівпричепа. Адже обраний вами транспорт повинен возити зерно, а не перебувати в постійному ремонті. Ну а на що потрібно при цьому звернути свою увагу нам розповість співробітник ТОВ "Змієв Транс": https://zmievtrans.com.ua/, що безпосередньо є їх виробником.

Основні моменти, на які потрібно звернути увагу при виборі напівпричепа для транспортування зерна:

  • Рама. Хороші рами, які витримують значні динамічні навантаження, роблять обов'язково з нового металу. На заводі матеріал спочатку обробляють дробоструминною машиною, а потім зварюють на спец. стапелях.
  • Метал кузова. У напівпричепів кузова бувають алюмінієвими та сталевими. Якщо порівнювати їх з точки зору ремонту, то виграє сталь. Сталеві борти відремонтувати простіше, при цьому продуктивність роботи зерновозу не страждає. А ось пошкодження алюмінієвих бортів напівпричепа вимагають складного ремонту.
  • Товщина та підсилення підлоги. У деяких випадках при виборі напівпричепа потрібно враховувати товщину підлоги. Все залежить від того, який вантаж будуть перевозити в напівпричепі. Наприклад, палети надають на підлогу додатковий тиск. Тут важлива і товщина, і підсилення підлоги. Буває, що при навантаженні палет електротранспорт пошкоджує напівпричіп. Щоб цього уникнути, підлогу спеціально підсилюють.
  • Відкриття заднього борту. Найкраще, якщо задній борт відкривається у 2 положеннях: прямо, як розпашні двері, або піднімається вгору за принципом кришки. Такий напівпричіп більш функціональний, він працює як транспортувальник палет, і як самоскид. Також звертайте увагу на фурнітуру заднього борту, — від її якості залежить збереження вантажу.
  • Опори для роботи в піднятому стані. У комплектацію напівпричепа повинні входити спеціальні опори для фіксації кузова в піднятому вигляді. Їх застосовують, коли персонал працює в причепі при його розвантаженні або зачистці, — це значний плюс для безпеки працівників.
  • Тентування. Покритий тентом вантаж не промокає від дощу і не прокидається в дорозі. При роботі з зерном тентування є обов'язковим. Зверніть увагу, чи є на напівпричепі спеціальний майданчик, на якому водій зможе швидко і зручно накрити вантаж тентом.
  • Надійність основних систем напівпричепа — гідроциліндра і гальм. Безпека роботи напівпричепа найбільше залежить від цих двох систем, тому при виборі транспортного засобу обов'язково звертайте увагу на їх комплектацію. Гідроциліндр забезпечує розвантаження машини. Хороший гідравлічний циліндр повинен бути з хромованим покриттям та з захистом на випадок обриву шланга живлення. Що стосується гальмівної системи, то виробники повинні оснастити її електронною антиблокувальною системою. Це забезпечує автоматичне регулювання тиску в гальмівних камерах і виключає блокування коліс при екстреному гальмуванні.
  • Піднімна вісь. Хороші піднімні осі автоматично опускаються при завантаженні напівпричепа і піднімаються, коли кузов порожній.
  • Наявність проти підкатного захисту. Причепи та напівпричепи обов'язково оснащують проти підкатними пристроями. Їх відсутність неприпустима — це порушення правил дорожнього руху.
  • Комфорт водія. Бак для води, ящик для інструментів й інші додаткові пристосування не обов'язкові, але все це полегшує роботу водія.

Висновки

Ось основні нюанси, які допоможуть вибрати надійний напівпричіп для перевезення зернових вантажів. Крім технічних моментів, приділіть увагу й виробнику: який у нього досвід роботи, чи є позитивні / негативні відгуки, як працює сервісна служба. Такий ретельний підхід до вибору допоможе вам поповнити автопарк надійним транспортом, який прослужить багато сезонів.

Автор: УкрЗахідІнформ .
ОЦІНИТИ НОВИНУ
5 (голосів: 127)
Попередня новина: Що таке частотний ...
Наступна новина: Доставка піци: переваги та ...

КОМЕНТАРІ